Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi çukurova belediye başkanı soner çetin soner çetin

Avrupa'nın Bile En İyisi Başakşehir

Süper Toto Süper Lig’in 12. haftasında kalesinde 8 gol gören Medipol Başakşehir, Avrupa’nın en iyi liglerinde lider olan Real Madrid, Juventus, Chelsea ve RB Leipzig gibi takımları geride bıraktı.

Süper Toto Süper Lig’in 12. haftasında Vodafone Arena’da oynanan Beşiktaş-Medipol Başakşehir maçı 1-1 sona erdi. Bu sonuçla beraber liderliğini sürdüren  Medipol Başakşehir, ligde oynadığı 12 maçta kalesinde sadece 8 gol gördü. Böylelikle liglerinde lider olan Real Madrid, Juventus, Chelsea ve RB Leipzig gibi takımları geride bıraktı.

Abdullah Avcı ve ekibinin oynadığı kompakt futbol, Avrupa'nın en iyi liglerinde zirvede yer alan takımların savunmasından daha iyi durumda. Futbol tarihinin savunma ülkesi olan İtalya Seri A'da bile turuncu-lacivertli takım lider Juventus'un dış sahada kalesinde gördüğü golden daha az gol yemiş durumda.
2 yıl önce Süper Lig'de yükselmesine rağmen her geçen yıl adım adım zirveye doğru adım atan Medipol Başakşehir, ligde liderliği elinden bırakmıyor. Teknik Direktör Abdullah Avcı ise bu yolda giderken en önemli kozu olan kompakt oyundan vazgeçmedi. Özellikle savunmadaki başarılı oyunuyla dikkat çeken Medipol Başakşehir, ligde geride kalan 12 haftada deplasmanda oynadığı 6 maçta kalesinde 2 gol gördü. Bu istatistik şu anda Medipol Başakşehir'i Avrupa'nın en az gol yiyen takımı konumunda bulunduruyor. Zira İtalya Seri A'da Juventus deplasmanda oynadığı 6 maçta kalesinde 4 gol gördü. La Liga'da Lider Real Madrid 6 deplasman maçında kalesinde 4 gol, Ligue 1'de Monaco 7 dış saha maçında 9 gol, RB Leipzig 7 deplasman maçında kalesinde 6 gol, Premier Lig'de 6 deplasman maçında Chelsea 6 gol görerek Başakşehir'in gerisinde kaldı.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.