Öne Çıkanlar Arap Çinde kullanımda olan 5G baz istasyonu sayısı Çinde üniversite öğrenci sayısı Çin Büyükelçiliği Çin Komünist Partisi Çin Yeni Bir Ticari Telekomünikasyon Uydusu Fırlattı Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian Çin Ticari Uçak Şirketi Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çin Eximbanktan 300 Milyon Dolar Kredi Sağladı Çin Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Aydoğdu Heykeline TÜFAD'dan Tepki

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD), restoran sahibi Selahattin Aydoğdu’nun Fatih Terim ile yaşadığı kavgadan sonra heykelinin dikilmesini yaptığı yazılı açıklamayla kınadı.

TÜFAD açıklamasında, “Bu olayla ilgili yapılan 'Heykel' eylemini şiddetle kınıyor, geleceğimizin teminatı gençlerimizi hafızalarını  tekrar yoklayarak sağduyulu davranmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜFAD, ‘Türk Futbolunun Tarihini Değiştiren Adam!’ başlıklı açıklamasında Fatih Terim’in teknik direktörlük başarılarından bahsederek, “Kimdi bu Türk Futbolunun makus talihini yenerek ülkemizin adını Avrupa'da  ve Dünya'da söz ettirmeyi başaran, Türk Futbolunun tarihini değiştiren teknik adam? 
Elbette ki Fatih Terim. Ülkemize itibar kazandırmış, geçmişi başarılarla dolu böyle bir teknik adamı, kişisel veya ailevi nedenlerle karıştığı bazı adli olaylar sebebiyle  bir çırpıda söküp atmak kolay olamaz. TÜFAD olarak buna izin vermemiz mümkün değildir. Ülkemizde her alanda olduğu gibi futbolumuzda da insanlar kolay kolay yetişmiyor. Adli makamlara intikal etmiş ve henüz sonuçlanmamış bir olay nedeniyle Değerli Hocamız Fatih Terim'in yıpratılması asla  kabul edilemez” açıklamasında bulundu.

Eylemin ilim, irfan ve bilim yuvası olan yüksek öğretim kurumu üniversitede yapılmış olmasının üzücü olduğu vurgulanarak şu ifadeler kaydedildi:

“Hele bu eylemin, Türkiye'nin geleceği olarak gördüğümüz bir grup genç öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilmesi son derece üzücü olmuştur. Bu olayla ilgili yapılan 'Heykel' eylemini şiddetle kınıyor, geleceğimizin teminatı gençlerimizi hafızalarını  tekrar yoklayarak sağduyulu davranmaya davet ediyoruz.”

Ne Olmuştu?
 
Fatih Terim, Selahattin Aydoğdu’nun restoranında yaşadığı kavganın ardından Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevini bırakmıştı. Ardından heykel okuyan bir grup üniversite öğrencisi Selahattin Aydoğdu’nun heykelini yaparak, ‘Türk Futbolunun Tarihini Değiştiren Adam’ adını verdi.
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.