Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp haberleri tüik ORDU erdoğan tamer hassan filmleri çin izmir büyükşehir belediyesi izmir fatih duruay David Dastmalchian rusya

Balkan Kros’un Geleneksel Lideri; TÜRKİYE

Çanakkale’deki 61. Balkan Kros Şampiyonası Kocadere parkurunda sona erdi. Milliler, geçen yıldaki başarısını tekrarlayarak yine en fazla madalya toplayan takım olurken, toplam kez 19 podyuma çıktılar.

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde, Tarihi Alan Başkanlığı dahilindeki Kocadere Köyü Parkuru’nda gerçekleşen 61. Balkan Kros Şampiyonası’nda dokuz ülkeden 98 atletin yarıştığı müsabakalarda Türkiye, 19 madalya ile tamamladı. Geçen yılki 20 podyumluk rekorununu kıl payı kaçıran Milliler, buna karşın madalya sıralamasında açık arayla birinciliği elde etti.

Türkiye, büyük erkeklerde Sedat Gönen, Ramazan Özdemir ve Alper Demir ile üçleme yaparken, büyük kadınlarda birinciliği Rumen Roxana Birca kazandı. Birca’nın arkasında Sevilay Eytemiş ikinci, Özlem Kaya ise üçüncü oldu.

23 yaş altında erkekler birinciliği Turgay Bayram’ın olurken, Ersin Tekal gümüş madalyaya uzandı. 23 yaş altı kadınlar yarışında ise Tubay Erdal ikinci, Emine Hatun Tuna üçüncü oldu.

Şampiyonanın ilk yarışları olan gençlerde ise iki disiplinde de bireysel altınlar Türkiye’nin oldu. Genç kadınlarda Pınar Demirtaş, genç erkeklerde ise Ramazan Barbaros Balkan şampiyonluklarına imza attılar. Ramazan Barbaros, böylece 2015 ve 2016’dan sonra gençlerde üçüncü kez üst üste Balkan Kros’u kazanmış oldu.

Genç kadınlar yarışında şampiyon olan Pınar Demirtaş’ın ardından iki, üç ve dördüncü sıralar da Türkiye’nin oldu. Latife Güneş ikinci, Emine Akbingöl üçüncü olarak podyuma çıkarken, dördüncü sıradaki Derya Kunur da takım birinciliği seremonisinde bu üçlüye eklenerek takım arkadaşlarıyla birlikte altın madalyayı boynuna geçirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.