Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Barça Nou Camp'ı Yeniliyor

Barcelona, tarihi stadı Nou Camp'ı büyük bir restorasyona sokacak.

Barcelona Kulübünün internet sitesinden yapılan açıklamada, futbol maçlarının oynadığı stat "Nou Camp" ve basketbol salonu "Nou Palau"nun yenilenme projesi için Barcelona Belediyesi, Katalonya Mimarlar Odası ve Barcelona yönetimi içinden oluşturulan heyetin kararını verdiği açıklandı. Toplam maliyeti 600 milyon avroyu bulacak projenin yapımını bir Japon mimarlık ve inşaat firması üstlenecek.

Projenin en değerli bölümünü oluşturacak 1957 yılında açılan Nou Camp Stadı'nın, çalışmaların ardından dünyada tek olması hedefleniyor. Yapım aşaması için 360 milyon avroluk bütçenin ayrıldığı stadın kapasitesi 99 bin'den 105 bine çıkarılacak. Projede, tüm tribünlerin üstünün kapatılması, koltuk aralıklarının genişletilmesi planlanırken stat içi ve dışının yeni teknolojik yapılardan oluşturulacağı çalışmaların, 2017-2018 sezonunda başlayıp parça parça devam ederek 2020-2021 sezonunda bitirilmesi hedefleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.