Basket Derbisinde Gülen Taraf Fenerbahçe

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 19. haftasındaki derbi maçta Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank'ı 77-68 mağlup etti.

Karşılıklı top kayıpları ve isabetsiz atışlarla başlayan mücadelede Galatasaray Odeabank, Lasme ile Micov'un basketleriyle 4. dakikada 6-2 öne geçti. Sarı-kırmızılı ekibe Fenerbahçe Kalinic ve Ali Muhammed'le karşılık verdi. Fenerbahçe, 5. dakikayı 7-6 önde tamamladı. Ev sahibi takım, Vesely, Bogdanovic ve Kalinic ile skor üretirken, dış atışlarda etkili olan Galatasaray Odeabank, Schilb, Göksenin Köksal ve Micov'un 3 sayılık basketleriyle ilk çeyreği 22-17 üstün bitirdi.

İkinci periyot karşılıklı basketlerle başlarken mücadelenin 13. dakikasında Galatasaray Odeabank oyuncusu Göksenin Köksal, attığı 3 sayılık basket sonrasında tribüne doğru bazı ifadeler kullandığı gerekçesiyle teknik faul aldı. Bu dakikadan sonra salonu dolduran taraftarının da desteğini arkasına alan Fenerbahçe, daha istekli bir oyun ortaya koydu. On beşinci dakikayı 27-26 önde geçen konuk ekip karşısında Udoh ve Datome ile boyalı alanda etkili olan sarı-lacivertliler, 17. dakikanın başında 30-29 üstünlüğü yakaladı. Sinan Güler ile Lasme'nin sayılarına, Datome, Vesely ve Udoh ile karşılık veren Fenerbahçe, devre arasına 5 sayı farkla 41-36 önde girdi.

Mücadelenin ikinci devresine Melih Mahmutoğlu ve Ali Muhammed'in 3 sayılık basketleriyle başlayan Fenerbahçe, 22. dakikanın başında farkı 9 sayıya (47-38) çıkardı. İyi savunma yapan sarı-lacivertliler, hücumda da ekstra paslarla boş adamları buldu. Ev sahibi takım, Melih'in 23. dakikadaki 3 sayılık basketiyle farkı çift hanelere (52-40) taşıdı. Bunun üzerine Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman mola alırken, sarı-kırmızılı ekip moladan 5-0'lık seriyle döndü: 52-45. Savunma sertliğini artıran Fenerbahçe, hücumda da Vesely, Melih ve Bogdanovic ile pota altında skor üretti. Mücadelede 8-0'lık seri yakalayan ev sahibi ekip, 17. dakikada 15 sayılık (60-45) fark yakaladı. Galatasaray Odeabank, Lasme ve Sinan Güler ile basketler bulsa da sarı-lacivertliler periyodu 62-53 üstün tamamladı.

Son periyoda 5-0'lık seriyle başlayan Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank'a 4,5 dakika boyunca sayı şansı vermedi. Mücadelenin 35. dakikasını 69-55 üstün geçen sarı-lacivertliler, 36. dakikada farkı 16 sayıya (71-55) çıkardı. Galatasaray Odeabank, karşılaşmanın son bölümünde Sinan, Lasme ve Micov ile farkı eritmeye çalışsa da Fenerbahçe sahadan 9 sayılık farkla 77-68 galip ayrıldı. 

Müsabakada 21 sayı kaydeden Galatasaray Odeabanklı basketbolcu Lasme, maçın en skorer oyuncusu olurken, sarı-kırmızılılarda Schilb'in 14, Sinan Güler'in ise 11 sayısı mağlubiyeti önleyemedi. 

Fenerbahçe'de ise 15 sayı kaydedip, 7 ribaund alan Udoh, galibiyette önemli rol oynarken, Vesely 13, Ali Muhammed ile Bogdanovic ise onar sayıyla takıma katkı verdi. Ayrıca Bogdanovic 7 asist yaparken, Datome de 9 sayı, 8 ribaund ile oynadı. 

Bu skorla Fenerbahçe, ligde 15. maçını kazanırken, yenilmezlik serisini 7 maça çıkardı. Galatasaray Odeabank ise 6. kez mağlup oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.