Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

Basketbol'da Türkiye Kupası Fenerbahçe'nin

Basketbolda FIAT Erkekler Türkiye Kupası'nı finalde Darüşşafaka Doğuş'u Bogdanovic'in son saniyelerde attığı üç sayılık basketle 67-65 yenen Fenerbahçe kazandı.

Maçın bitimine kadar heyecan içinde çekişmeli geçen mücadeleyi Fenerbahçe son saniyedeattığı 3 sayılık basketle Türkiye Kupasının sahibi oldu. 

Maça iki takım da kontrollü başladı. Fenerbahçe Udoh, Darüşşafaka Doğuş ise Semih Erden ile etkili olmaya çalışırken 3. dakika 6-6 beraberlikle geçildi. Lucas ile sayılar bulan yeşil-siyahlı takım, 5. dakikada 12-8 öne geçti. Bu bölümden sonra savunmasını sertleştiren, hücumda da daha etkili olan Fenerbahçe, periyodu 21-18 önde bitirdi. 

İkinci çeyrekte rakibine tam saha pres uygulayan sarı-lacivertli takım, serbest atışlardan bulduğu sayılarla farkı açmaya başladı. Darüşşafaka Doğuş, Wilbekin ile etkili olmaya çalışsa da 15. dakika sonunda Fenerbahçe durumu 30-22 yaparak 8 sayılık fark yakaladı. Özellikle hücum ribauntlarında etkili olan Fenerbahçe, devreye 38-33 önde girdi. 

Maçın üçüncü periyodunda Fenerbahçe, Bogdanovic ve Datome ile etkili olurken, Darüşşafaka Doğuş ise Redding ve Mehmet Yağmur'un 3 sayılık basketleriyle farkın açılmasını önlemeye çalıştı. 25. dakika 45-39 sarı-lacivertli takımın lehine geçildi. Bu bölümden sonra Darüşşafaka Doğuş, Markoishvili'nin dış atışlarıyla oyuna ortak olmaya çalıştı. Rakibine Vesely'in sayılarıyla karşılık veren sarı-lacivertliler, üstünlüğünü sürdürdü ve 3. periyodu da 56-51 önde tamamladı.

Maçın son periyoduna hızlı başlayan yeşil-siyahlı takım, Wilbekin'in sayılarıyla 34. dakikaya girilirken önce skoru eşitledi, ardından da 59-57 öne geçti. Maçın son bölümlerinde skor iki takım arasında gidip geldi. Darüşşafaka Doğuş, maçın bitimine 15 saniye kala Wilbekin'in basketiyle 65-64 öne geçti. Son hücumu kullanan Fenerbahçe, ilk şut şansında Datome ile skor bulamadı. Ribaunt mücadelesi sonrası top Darüşşafaka Doğuşlu oyunculardan çıktı. Pota altından topu oyuna sokan sarı-lacivertli ekip, Bogdanovic'in 3 sayılık basketiyle karşılaşmayı 67-65 kazanarak kupanın sahibi oldu.

Maçın en değerli oyuncusu takımına son saniye basketiyle galibiyeti getiren Bogdan Bogdanovic oldu. Son Saniyede kupa el değiştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.