Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

Daçka’nın İlk Euroleague Maçı Kızılyıldız’la

Darüşşafaka Doğuş, Euroleague sezonunun ilk maçını 13 Ekim Perşembe TSİ 22.00’de Belgrad’da bulunan Aleksandar Nikolic Spor Salonu’nda Sırbistan’ın Kızılyıldız takımıyla oynayacak. Euroleague öncesi tüm hazırlık maçlarını ve Türkiye Basketbol Ligi ilk maçını galibiyetle sonuçlandıran Daçka, bu maçta da gelip gelerek evine dönmeyi hedefliyor.

Blatt: “Kızılyıldız zorlu bir lig başlangıcı olacak”


2014’te ki son Euroleague maçında Maccabi Tel Aviv’i şampiyonluğa taşıyan ve iki sezon aradan sonra Euroleague’e dönen, Darüşşafaka Doğuş’un baş antrenörü David Blatt, Kızılyıldız maçı öncesi şu açıklamalarda bulundu: “Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, hepimizi son derece ilgi çekici ve zorlu bir Euroleague sezonu bekliyor. Avrupa’daki sadece en iyi 16 takım oynayacak ve çekişmeli geçecek Türkiye Ligi’ni de işin içine katarsak oyuncular ve seyirciler için heyecan dolu bir sezon olacak. Biz de her gün bu rekabetin içinde olacağız. Biz, sahaya her çıktığımızda en büyük çabayı ve en iyi performansı göstermek istiyoruz. Euroleague’deki ilk rakibimiz Kızılyıldız çok sağlam bir basketbol geleneğine sahip. Aynı zamanda basketbolu iyi bilen seyircileri var. Birçok kez Belgrad’da maça çıktım. Euroleague sezonu için zorlu bu bir başlangıç olacağını söyleyebilirim. Kişisel olarak, iki yıllık aradan sonra Euroleague’e dönmenin heyecanını yaşıyorum. Kariyerimde 200’den fazla Euroleague maçına çıktım ve çok iyi takımlarda, çok iyi kulüplerde ve çok iyi oyuncularla çalışma şansı buldum. Bu yüksek seviyeli, çekişmeli ve heyecanlı ortamda bulunmaktan çok memnunum.” dedi.

Darüşşafaka Doğuş Oyuncusu Adrien Moerman ise, maçla ilgili olarak “Her şeyden önce yeniden Avrupa’nın en iyi turnuvası Euroleague’de olmak çok güzel. Burada bize düşen şu ana kadar oynadığımız oyunu tekrarlayıp neler yapabileceğimizi göstermek. Sezonu mümkün olan en iyi noktada bitirmek istiyoruz. Elbette İstanbul’da oynanacağı için Final Four da aklımızın bir köşesinde var. Bu haftaki rakibimiz Kızılyıldız’a gelince, Belgrad oynaması her zaman zor bir deplasman. Seyircilerin takımı nasıl desteklediğini biliyoruz. Bu atmosferde oynamak bizim için çok iyi bir sınav olacak. Evimize galibiyetle dönmek istiyoruz” dedi.

Daçka Euroleague’e hızlı giriş yaptı
Tarihinde ilk kez geçen sezon Euroleague’e katılan Darüşşafaka Doğuş, ilk sezonunda Maccabi gibi bir Avrupa devini eleyerek Top 16 turuna yükselmiş, burada da 5 galibiyet almayı başardı. Geçen sezon aynı grupta yer aldığı Kızılyıldız’ı iki maçta da yenen yeşil-siyahlılar, İstanbul’da oynanan maçı 69-66, Belgrad’da 15 bin seyirci önünde gerçekleşen maçı ise 80-61 kazandı. Darüşşafaka Doğuş, 1961’den beri Avrupa kupalarında toplam 106 maça çıktı. Bu maçların 50’sini kazandı, toplam 8113 sayı atıp, 8196 sayı yedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.