Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler Cansu İvecen

Derbide Gülen Taraf Fenerbahçe

Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu'nun 6. haftasında Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ederek üç puanın sahibi oldu.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanan derbi maçına 4 kırmızı kart damga vururken iki takımda karşılaşmayı 9'ar kişi tamamladı. Çok sert geçen karşılaşmada Fenerbahçe rakibi Beşiktaş'ı 2-1 yenerken gollerini 20. dakikada Giuliano (P) ile 86. dakikada Janssen (P) attı. Beşiktaş'ın golünü ise 87. dakikada Babel kaydetti.     

18. dakikada Fenerbahçe penaltı atışı kazandı. Bu dakikada Fenerbahçe atağında rakip yarı sahanın ortalarından Mehmet Ekici tarafından içeriye doldurulan topa Janssen hareketlendi, hemen arkasındaki Medel onun üzerine yüklenince hakem penaltı kararı verdi.

20. dakikada penaltı atışının başına geçen Giuliano, meşin yuvarlağı kaleci Fabricio'nun sağından filelerle buluşturdu. 1-0

32. dakikada Beşiktaş Kadıköy'de beraberliğe çok yaklaştı. Quaresma'nın serbest vuruştan ayak dışıyla yaptığı ortada Pepe'nin kafayla çevirdiği topa kale önünde bomboş durumdaki Atiba kafayı vurdu. Top direğin dibinden auta gitti. Beşiktaş mutlak bir golden olmuş oldu.

34. dakikada bu kez Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Valbuena'nın sağdan ortasında savunmayı aşan topa arka direkte Ozan Tufan vole ile vurdu. Yerden seken meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.

Bu dakikalarda maç hareketlendi. 35. dakikada Quaresma sağ çaprazdan çok sert vurdu top yan filelerde kaldı. Maçta bu dakikadan sonra gerginlik iyice arttı. 43. dakikada sarı kartı olan  Quaresma Mehmet Ekiciye yaptığı faul sonrası ikinci sarı karttan Kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

45. dakikada Fenerbahçe oyuncu sayısını dengeledi. Beşiktaş'ın ani atağında Cenk Tosun gole giderken Neto ceza sahası dışında son adam konumundayken rakibini düşürdü. Hakem Neto'ya direk kırmızı kart gösterdi ve Fenerbahçe'de sahada 10 kişi kaldı.

İlk yarı Fenerbahçe'nin penaltıdan bulduğu golle 1-0 sonuçlandı.

53. dakikada Ozan bir kez daha net bir gol qpozisyonunu kaçırarak takımını iki farklı üstünlüğe taşıyamadı.  Sağ kanattan topu taşıyan Giuliano'nun pasında penaltı noktası üzerinde boş boş pozisyonda dengesiz bir vuruş yapan Ozan topu aut'a attı. 

61. dakikada Beşiktaş beraberlik golünü attı fakat gol ofsayta takıldı.  Oğuzhan'ın savunma arkasına doldurduğu top Cenk'in kafasından sekip Negredo'ya geldi. Negredo karşı karşıya kaldığı pozisyonda fileleri havalandırdı fakat gol oksayt gerekçesiyle iptal edildi. 

Bu dakikadan sonra Siyah Beyazlı ekip ataklarını iyice artırdı. 65. dakikada bu sefer beraberlik golüne Kameni izin vermedi. Köşe vuruşundan gelen topa Cenk Tosun harika bir kafa vuruşu yaptı, filelere giden topu Kameni inanılmaz çıkararak gole izin vermedi.

76. dakikada Fenerbahçe adına Ozan mutlak bir golden daha yararlanamadı. Ozan boş kale yerine topu direge nişanladı ve evsahibi ekip farkı ikiye çıkaramadı.

Son dakikalara girilirken Beşiktaş bütün hatlarıyla fener kalesini ablukaya aldı, Fenerbahçe'de kontra ataklarla gol aramaya başladı. Beşiktaş, Fenerbahçe kalesine saldırırken kalesinde ikinci golü gördü. Fenerbahçe'nin ikinci golüde Penaltıdan geldi. 85. dakikada Giuliano'nun şutunda top Atiba'nın eline çarptı. Hakem Atiba'nın kaleye giden topu engellediği gerekçesiyle ikinci sarı karttan kırmızı kartını, hemde penaltı noktasını gösterdi. Beşiktaş etkili olduğu  dakikalarda hem 9 kişi kaldı hemde iki farklı geriye düştü. 86. dakikada Penaltı atışının başına geçen Janssen çok sert bir vuruşla topu filelere gönderdi. 2-0

Beşiktaş 9 kişi kalmasına rağmen farkı yediği golden 1 dakika sonra farkı yeniden 1'e indirdi. Sol kanattan Caner'in ortasında Negredo'nun kafayla çevirdiği topu kale önünde boş boş pozisyonda tamamlayan Babel farkı 1'e indirdi. 2-1

88. dakikada Fenerbahçe sahadaki oyuncu sayısını yeniden eşitledi. Bu sefer Oğuzhan'a çok sert giren İsmail Köybaşı kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Bu Kırmızı kart ile iki takımda sahada 9'ar kişi kalmış oldu.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Kadıköy'de istediğini alan taraf Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 11 yaparken, Beşiktaş 13 puanda kaldı.

Maçın hakemi Ali Palabıyık son düdükten sonra Oğuzhan Özyakup'a da kırmızı kart göstererek  maçtaki 5 kırmızı kartını çıkarmış oldu.

Karşılaşmanın hakemi 2 penaltı ve 5 kırmızı kart kararı ile maça damga vururken maçın en çok konuşulan adamı oldu.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.