Öne Çıkanlar Afrin Hakkari çin İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik ak parti pkk Übeyd Adıyaman Ömer Asaf Kolot Haberleri 2018 Türkiye Pist Şampiyonası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Derbide Herşey Var Gol Yok ''0-0''

Tüm dünyanın dört gözle beklediği derbi saat 19:30'da başladı.

Sarı Kırmızılılar ve Sarı Lacivertliler Türk Telekom Arena Stadı'nda karşı karşıya geldi. Maçı Mete Kalkavan yönetti. Mete Kalkavan'ın yardımcılığını Aleks Taşçıoğlu ve Esat Sancaktar yaparken, dördüncü hakemlik görevini Tolga Özkalfa, ek ilave hakemlik görevini Sarper Barış Saka ve Burak Taşkınsoy üstlendi.

Karşılaşma Lig TV'de canlı olarak yayınlandı.

Maça ev sahibi; Muslera, Semih, Denayer, Hakan, Olcan, Selçuk, Donk, Emre, Yasin, Sneijder ve Podolski ilk on biri ile çıktı.

Konuk ekip; Volkan, Gökhan, Kjaer, Alves, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Volkan, Alper, Nani, Van Persie ilk on biri ile sahada ki yerini aldı.

Her iki takımda maça etkili başlamak istese de oyuna konuk ekip üstünlüğü kurup  etkili başlayan taraf oldu.

 

MUSLERA FARKI

Henüz daha ilk dakika'da kalevi ile karşı karşıya kalan Hollanda'lı yıldız Robin Van Persie, Muslera'yı geçmeyi beceremedi. Bu pozisyonun hemen ardından Luis Nani, Muslera ile karşı karşıya kaldı Muslera yine geçit vermedi.

Kalesinde üst üste pozisyonlar yaşayan ev sahibi biraz daha toparlandı. Toparlanır toparlanmaz oluşturduğu atakta Selçuk İnan'ın gelişine şutunu Volkan Demirel kolaylıkla kurtardı.

İlk yarının en etkili pozisyonu Volkan Şen ile yaşandı. Hollanda'lı Süper Star Robin Van Persie'nin içeriye çevirdiği topta Şen boş kaleye topu gönderemedi ve büyük bir fırsatı tepti. Kendi sahasında kazandığı serbest vuruşu hızlı şekilde kullanan Galatasaray Podolski'yi topla buluşturdu. Alman oyuncu topu ağlara gönderdi ancak gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı.

Bu pozisyonların hiç birinde gol gelmeyince ilk yarı 0-0 eşitlik ile tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına her iki takım'da aynı ilk 11'ler ile çıktı.

Galatasaray ikinci yarıda ilk yarıya oranla paslı oyunlarla atak yapmaya başlarken, Fenerbahçe ilk yarıya bakarak daha durgundu. Ev sahibi takımda 60. dakikada Emre Çolak Sabri değişikliği oldu. Teknik direktör Riekerink maç boyunca hatalarla ön plana çıkan Donk'u da oyundan aldı.

3 puan almayı hedefleyen  Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Van Persie’nin yerine Fernandao’yu alsada  ilk yarıdaki hareketliliğini ikinci yarıya taşıyamadı.

77. dakikada sakatlanan Denayer yerine Koray oyuna dahil oldu. Maçın kazananı ise Ligin zirvesindeki Beşiktaş oldu.

 

CANER ERKİN MAÇ ÖNCESİ KADRO DIŞI KALDI

Öğleden sonra Can Bartu Tesisleri'nde karşılaşmanın ilk 11'ini açıklayan teknik direktör Vitor Pereira, sol bekte Hasan Ali Kaldırım'ı oynatacağını, Caner Erkin'i ise yedek bırakacağını duyurdu. İlk 11'e alınmadığını öğrenen Caner'in bu karara tepkisi çok sert oldu. Maç toplantısının ardından Pereira'nın tercümanını yanına çağıran yıldız futbolcu, sert bir ses tonuyla, "Söyle ona, beni hiç oynatmasın" dedi. Caner'in bu sözleri odada bulunan diğer futbolcuları ve teknik heyeti şoke ederken, devreye yönetici Ali Yıldırım girdi. Son derece sinirli olan Caner'i sakinleştirmek isteyen Yıldırım, "Oğlum sen ne yapıyorsun! Oynasan ne olur, oynamasan ne olur. Niye bu kadar büyütüyorsun" dedi. Ancak öfkesi dinmek bilmeyen Caner, bu kez Ali Yıldırım'a, "İki yıl bu takımı ben şampiyon yaptım, sen neredeydin o zaman?" diye çıkıştı. Aynı zamanda başkan Aziz Yıldırım'ın kardeşi olan Ali Yıldırım, yaşanan olayı yönetim kuruluna iletti ve sonrasında Caner Erkin kadro dışı bırakıldı.

 

 

FENERBAHÇE'NİN CANER AÇIKLAMASI

Fenerbahçe Yönetim Kurulu, Caner Erkin'in kadro dışı bırakılması ile ilgili resmi siteden bir açıklama yaptı. Caner hakkında ağır ifadelerin kullanıldığı açıklama, şöyle: "Bugün oynanacak Galatasaray – Fenerbahçe karşılaşması öncesi Can Bartu Tesisleri’nde Teknik Direktörümüz Vitor Pereira’nın futbolcularımızla yaptığı maç toplantısında 18 kişilik kadroda yer alan Caner Erkin, toplantı sonrası Teknik Direktörümüz Vitor Pereira’ya karşı spor ahlakına aykırı ve seviyesizce bir davranış içinde bulunmuştur. Teknik Direktörümüz Vitor Pereira tarafından Caner Erkin maçın 18 kişilik kadrosundan çıkartılmıştır. Teknik Direktörümüz Vitor Pereira tarafından kadro dışı bırakılan Caner Erkin ile ilgili kararı, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu verecektir."

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.