Öne Çıkanlar gündem özeti gündem başlıkları Afrin Hakkari çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik ak parti Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek

Derbiden Gol Sesi Çıkmadı

Süper Ligin 9. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda oynanan derbi maçında gol sesi çıkmadı.

Derbiye Sarı Kırmızılı ekip hızlı başladı. maçın Henüz 3. dakikasında Belhanda’nın sağ taraftan kullandığı köşe atışı sonrası oluşan karambolde Gomis’in dokunamadığı topa Feghouli sert vurdu ancak çizgi üzerindeki Neustadter topu çıkarmayı başardı.

6. dakikada Fenerbahçe golü buldu fakat hakim Cüneyt çakır Serdar Aziz'e faal yapıldığı gerekçesiyle golü geçerli saymadı.

20. dakikada Galatasaray Gomis ile gole çok yaklaştı. Defansın arkasına atılan pası iyi kontrol eden Gomis, Neto’dan sıyrılır sıyrılmaz yaptığı vuruşunda kaleci Kameni son anda topu kontrol etti.

43. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Ozan Tufan'ın  kaptığı top ile kontratağa çıkan Fenerbahçe'de Valbuena'nın pasıyla ceza sahası sol çaprazında kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Janssen'in yaptığı vuruşta top auta gitti.

İlk yarıda gol sesi çıkmadı.

İkinci yarının ilk dakikalarında Galatasaray Tolga Ciğerci ile gole çok yaklaşmasına karşın kaleci Kameni gole izin vermedi. 49. dakikada Feghouli'nin soldan ortasında arka direkte Gomis'in indirdiği topa penaltı noktası gerisinde Tolga Ciğerci'nin yaptığı kafa vuruşunda, kaleci Kameni son anda topu kornere gönderdi. 

59. dakikada maçta tansiyon yükseldi. Bu dakikada Galatasaray uzun süre penaltı itirazında bulundu. Feghuli ile Hasan Ali’nin mücadelesinde Galatasaraylı oyuncular penaltı bekledi ama hakem Cüneyt Çakır devam kararı verdi. Karara tepki veren taraftarlar yabancı madde yağdırdı.

73. dakikada Galatasaray 10 kişi kaldı. İlk yarıda sarı kart gören Belhanda, Fenerbahçe ceza sahası içinde Kameni ile girdiği ikili mücadelede hakemi aldattığı gerekçesi ile ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve oyun dışında kaldı.

Bu dakikadan itibaren topa daha çok Fenerbahçe sahip olmasına karşın Türk Telekom'dan gol sesi çıkmadı ve karşılaşma başladığı gibi golsüz sonuçlandı. 

MAÇ SONRASI IGOR TUDOR'UN AÇIKLAMASI

Galatasaray Futbol Takımı Teknik Direktörü Igor Tudor, 0-0 biten derbi sonrası yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Hırvat çalıştırıcı açıklamasında; “Hafta boyunca çalıştığımız sistemle maça başladık. Ama Serdar’ın sakatlığı planları değiştirmemize neden oldu. Planların değişmesi de adaptasyon anlamında sıkıntı yaratabiliyor. İkinci yarı ise bu zamana kadar oynadığımız futboldu sahaya yansıttık. Önde bastık, pozisyonlara girdik. Belhanda’nın kırmızı kartı ise işleri değiştirdi.”

“11’e 11 giderken birçok pozisyona giren bir Galatasaray vardı. 11’e 11 devam etseydi emindim golü bulacağımıza. Ama 1 puan aldık. Fenerbahçe kaliteli bir takım. Puan farkını da aynı şekilde tutmayı başardık. Lig uzun bir periyot. Bu maçı bırakıp önümüzdeki Trabzonspor maçına odaklanmamız lazım.”

MAÇ SONRASI AYKUT KOCAMAN'IN AÇIKLAMASI

Teknik Direktör Aykut Kocaman, Galatasaray maçı sonrası yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmayı değerlendiren Aykut hoca, “İki taraf içinde hem kazanmaya yönelik hem de maçı kaybetmediğinden dolayı söylenecek her şey  doğru gibi görünüyor. Maçın ilk yarısı çok iyi olmasa da  maçı koparmaya daha yakındık. Fırsatları değerlendiremedik.  2. yarı ise beklentilerimizin tam tersi oldu. Kırmızı karta kadar olan süreç onlar bizim zaaflarımızı değerlendirdi. Kırmızıdan sonra oyunu kontrolü bize döndü ancak topu tehlikeli bölgeye geçiremedik. Kazanamadığımız için mutsuzuz tabii. Öte yandan 2. yarıdaki 20-25 dakikayı görünce kötünün iyisi de denebilir" dedi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.