Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer Pandemi cumhurbaşkanı erdoğan çin türkiye istatistik kurumu gündem özeti beşiktaş abd Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Efsaneyi Kaybettik: Turgay Şeren Artık Yok

Türkiye futbol tarihinin efsane kalecisi, Galatasaray’ın unutulmaz ismi, “Berlin Panteri” Turgay Şeren yaşamını yitirdi. Bugün sabah saatlerinde, İstanbul’da hayata gözlerini yuman 84 yaşındaki Şener yaklaşık bir aydır yoğun bakımda tedavi görüyordu.

Futbol yaşamı boyunca birçok başarıya imza atan Şenen, teknik direktörlük spor yazarlığı ve futbol yorumculuğu da yapmıştı. Şeren 18 yıl süren futbol kariyerinin tamamını Galatasaray’da geçirmiş, henüz 20 yaşında Galatasaray’ın kaptanı olmuştu.

Kariyeri boyunca sadece bir kez kırmızı kart gören Şeren, 1951 yılında Türkiye Milli Takımı ile Batı Almanya Milli takımları arasında oynana maçta üstün performans sergilemiş ve o günden sonra “Berlin Panteri” olarak anılmaya başlamıştı.

Adı Ölümsüzleşecek

Galatasaray’ın internet sitesinde yapılan açıklamada, Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Ural Aküzüm'ün, "Turgay Şeren isminin ölümsüzleştirilmesi konusunda tasarrufta bulunmak istiyoruz" ifadelerini kullandığı belirtildi. İnternet sitesinde yayınladığı mesajlarda büyük üzüntü içerisinde olduklarını belirten Galatasaray, “Refleksleri, hızlı karar verebilme özelliği, yer tutma ustalığı ve golü en kolay hazırlayan uzun degajlarıyla mesleğinde yeni bir çığır açan ustaydı” ifadelerini kullandı.

Ebedi Dost’tan Taziye Mesajı

Fenerbahçe, Şeren’in ölüm haberi ardından internet sitesinden yayınladığı bir mesajla ebedi dostu Galatasaray’a ve tüm spor camiasına başsağlığı dileklerinde bulundu. Fenerbahçe yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

“Türk sporunun efsane isimlerinden, bir döneme damgasını vurmuş, tüm sporseverlerin sevgisini ve saygısını kazanmış “Berlin Panteri” lakaplı Sayın Turgay Şeren'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Unutulmaz kaleci Merhum Turgay Şeren'e Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına, sevenlerine, Galatasaray Spor Kulübü’ne ve tüm spor camiasına başsağlığı dileriz.”

Şeren’in ölümü tüm spor camiasını yasa boğdu. Türkiye futbolunun köklü kulüplerinden Beşiktaş ve Bursaspor da, internet sitelerinden yayınladıkları mesajda başsağlığı dileklerini belirttiler.

Turgay Şeren Kimdir

Ankara doğumlu Şeren’in babası Mustafa Kemal Atatürk‘ün özel kalem müdür muavinlerindendi ve ismi Atatürk tarafından Türkay olarak konulmuştu. Parasız yatılı sınavlarını kazanıp Galatasaray Lisesinde okumaya başlayan Şeren, Galatasaray Lisesi’nin hem voleybol takımında, hem basketbol takımında oynadı. Lise futbol takımının da santrfor mevkiinde oynayan Şeren, 17 yaşında Galatasaray’ın A takımına, bir sene sonrada Türkiye Milli Takımına yükseldi. Türkiye A millî takımı formasını 49 kez giymiş ve 35 kez kaptan olarak sahaya çıkmıştı. 1967 yılında 20 sene aralıksız formasını giydiği, 14 sene kaptanlık yaptığı Galatasaray‘da futbolu bırakan Turgay Şeren, 1968 yılında Mersin İdmanyurdu’nda teknik direktörlük kariyerine başlamıştı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.