Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ClinicExpert Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal

FB ve GS'nin Euroleague Rakipleri Belli Oldu

Kadınlar Euroleague 2017-2018 normal sezonu grupları Almanya’nın Münih kentinde çekilen kuraların ardından belirlendi. Fenerbahçe’nin B ve Galatasaray’ın A grubunda mücadele edeceği ligde rakipleri belli oldu.

Kura sonucunda 16 takım 8'erli 2 grupta eşleşti. Seçmelere 2. torbadan katılan son finalist Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı B Grubu'na düştü. Euroleague'e yeniden dönen Galatasaray ise A grubunda mücadele edecek.

14 takım mücadeleye gruplardan başlarken 2 takım eleme sonucunda Euroleague'e katılacak.

3 takım ile temsil edilen ülkelerin 2 takımının aynı grupta eşleşebildiği kura çekiminde Fenerbahçe’nin grup aşamasındaki rakipleri; Yakın Doğu Üniversitesi, UMMC Ekaterinburg (Rusya), Nadezhda Orenburg (Rusya), CB Avenida (İspanya), Famila Schio (İtalya), Wisla Can-Pack (Polonya) ve KSC Szekszard (Macaristan) – BLMA (Fransa) eşleşmesinin galibi oldu.

A Grubu’nda ise; Castors Braine (Rusya), Usk Prag (Çekya), Sopron Basket (Macaristan),  Galatasaray, Bourges Basket (Fransa),  Dinamo Kursk (Rusya), ESBVA Lille Metropole (Fransa), Piestanske Cajky (Slovakya) - CCC Polkowice (Polonya) eşleşmesinin galibi.

Kadınlar Euroleague 2017-2018 sezonu 11 Ekim Çarşamba günü başlayacak. Elemelerden gruplara katılacak olan takımlar ise Eylül ayının sonunda belli olacak.

"Galatasaray'ın Ne Kadar Büyük İsim Olduğunu Göstereceğiz"

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Marina Maljkovic, Galatasaray.org’a özel yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Euroleague'e dönmüş olmamız bizim açımızdan sezonun en iyi olayı. Hem Türk hem de yabancı genç oyuncularla bu gelişimi göstermiş olmamız çok güzel. Moriah Jefferson'ın ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu görüyoruz... Gençlere önem verilen ve gelişimin sağlandığı bu sezonun sonunda Euroleague'e katılım hakkı almış olmamız pastanın üstündeki kiraz diyebilirim. Bizim için çok önemliydi. Şimdi Galatasaray'ın ne kadar büyük bir isim olduğunu ve Euroleague'de olması gerektiğini kanıtlamamız gerekiyor. Yanımızda büyük Galatasaray taraftarı ile kadın basketbolunda Euroleague'de olmanın hakkımız olduğunu göstermeliyiz. Kariyerim boyunca hedeflerimi gerçekleştirmek için sahaya çıktım. Şimdi bunu da yapmak için çabalayacağız. Önümüzdeki sezonun ana fikri bu olacak. Tabii ki yeni kadroya göre daha spesifik bir hedef ortaya koyacağız".

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.