Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel yunanistan esnaf Akşener

Fenerbahçe, Alanyaspor'u 2-0 Mağlup Etti

Fenerbahçe, Süper Lig'in 12. haftasında konuk ettiği Aytemiz Alanyaspor'u ilk yarıda bulduğu goller ile 2-0 mağlup etti. Fenerbahçe'de galibiyeti getiren golleri 19. dakikada Ayew ve 31. dakikada Frey kaydetti.

Ligde istediği sonuçları bir türlü alamayan sarı lacivertliler, konuk ettiği Aytemiz Alanyaspor'u 2-0 yenerek moral buldu.

Karşılaşmaya etkili başlayan Fenerbahçe 3. dakikada Sağ kanattan Şener'in ceza alanına ortasında Slimani'nin kafa vuruşunda top kalecide kaldı.

19. dakikada Fenerbahçe aradığı golü buldu. Andre Ayew ile Valbuena ikilisi ile sol kanattan başlayan atakta top sağ kanattaki Ayew'e açıldı. Ganalı futbolcunun ceza alanı dışı sağ çaprazından önünü boşalttıktan sonra yaptığı vuruşta top uzak köşeden filelere gitti.  1-0

24. dakikada Orta sahada Valbuena'nın pasıyla hareketlenen Eljif Elmas, sağ çaprazdan ceza alanına girdikten sonra sağındaki Frey'e pasını aktardı. Kale önündeki Frey'in şık vuruşunda kaleci aynı güzellikle müdahele ederek gole izin vermedi. 

26. dakikada Frey ile ikinci gole yine çok yaklaştı. Sağ kanattan Şener'in ortasında ceza alanında topla buluşan Frey'in vuruşunda top kaleciden döndü. Dönen topu Frey tekrar tamamlamak istedi ancak savunmanın müdahalesiyle tehlike uzaklaştırıldı. 

31. dakikada Frey bu kez affetmedi ve farkı ikiye çıkardı Ceza alanı dışı sol çaprazından kazanılan serbest vuruşta topu başına geçen Valbuena'nın ortasında kalecinin önünden topa iyi yükselen Frey'in vuruşunda top filelere gitti. 2-0

40. dakikada Şener'in sağ kanattan ceza alanına ortasını savunma kafa vuruşuyla uzaklaştırdı. Ceza alanı dışı sol çaprazında topla buluşan Valbuena, vuruş açısını bulduktan sonra şutunu çekti ancak top kalecide kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

61. dakikada Aytemiz Alanyaspor gole çok yaklaştı. Villafanez'in pasıyla ceza alanına sokulan Efecan karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunda kaleye giden topu kaleci Harun çıkararak gole izin vermedi. 

81. dakikada Ceza alanı içi sağ tarafından Isla'nın kale önündeki Ayew'e çevirdiği topa savunma Ayew'den önce kayarak son anda müdahale etti ve mutlak golü önledi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe sahadan 2-0 galip ayrılarak rahat bir nefes aldı. Fenerbahçe bu galibiyet ile puanını 13 yaparak 12. sıraya yükseldi. Aytemiz Alanyaspor ise 12 puanda kaldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.