Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI kızılay recep tayyip erdoğan operasyon başbakan binali yıldırım

Fenerbahçe Başkan Vekili Semih Özsoy’dan Göztepe Maçı Sonrası Önemli Açıklamalar

Fenerbahçe Başkan Vekili Semih Özsoy, Göztepe ile oynanan maçın ardından basına yaptığı açıklamada hakem ve VAR kararlarına ve yapılan algı operasyonlarına dikkat çekti.



Fenerbahçe Başkan Vekili Semih Özsoy, “2 puan kaybettiğimiz bir maç. Mücadele için oyuncularımızı tebrik ediyoruz. Yanlışlar var mıydı? Vardı ama iki taraf da elinden geleni yaptı.  Biz oyuncularımızı mücadeleleri için kutluyoruz. İnşallah birkaç gördüğümüz eksiklik  ve yanlışlıklar düzeltilir. Bununla birlikte artık düzeltilmeyeceğine inanmaya başladığımız, endişelendiğimiz, korktuğumuz şeyler de sırasıyla başımıza  geliyor. Bugün Türkiye gördü. Yalnızca şunu söylemek isterim ki; eğer bu Fenerbahçe’nin lehine olsaydı, acaba Türkiye şu anda neyi konuşuyordu. Nihat Özdemir’in Fenerbahçeliliğini, Federasyonun ne kadar Fenerbahçe’yi desteklediğini… Bu algı operasyonlarının yavaş yavaş oynanan tiyatronun sonuna gelmiş gibi gözüküyoruz. Adım adım işlenmiş… Bugün hakikaten iki takımı da kutluyorum. Bu kadar yanlış kararlarla hala çığrından çıkmayan bir oyunun kalması bence futbolcuların iyi niyetine dayalı bir şey. Tekrar söylüyorum, yanlışlıklarımız vardı ama tekrar tekrar oyuncularımızı kutluyoruz." dedi. 

"Gerekli mercilerin gerekli kararları bir an önce almasını bekliyoruz"

Başkan Vekili Semih Özsoy, "Bugünkü penaltı pozisyonuna geldiğimizde evet tekrarlanması gerekiyor. Attığımız gol iptal edildi. Tekrar söylüyorum ya bu bize olsaydı, ne olurdu? Madem bu kadar teknolojiden çabuk yararlanıyoruz, sonuçları hemen alınabiliyor, geçen haftaki Malatya maçında neden olmadı? Oranın 2 puanı, 3 puanı kimle, nasıl izah edilecek? Ama sırf bu da değil. Sarı kartlardaki çifte standartlar. Hakemin nasıl bulurum da ikinci golümüzü 4.5 dakika gözden geçirip, ileri geri bir şeyler bulmak için çabalaması. Bu kadar kolay VAR’a gidiliyorsa, Kayseri maçında neden VAR’a gidilmeyen pozisyonlarımız var?  Bunların tamamına baktığımızda aslında 3-5 hafta önce hiç ortada bir şey yokken, ‘Fenerbahçe kollanıyor. Nihat Özdemir TFF Başkanı’ lafları edildi. Şimdi yapılmak istenen neymiş anlaşılıyor. Maalesef bunun bedelini ağır ödeyerek gördük. Dolayısıyla insanların aklına başına toplaması lazım. Çok geç olmadan bu yanlışlardan dönülmesi lazım. Fenerbahçe bunlarla uğraşacak güçtedir ama bir yola çıktığımızda dedik ki, tamam, bu kötü şeylerden uzaklaşalım. Hep birlikte düzeltelim. Size somut, spesifik pozisyon olarak söylüyorum. Rakiplerimiz de şuradan umutlanıyor. Biz düştüğümüz takdirde istediğimiz çalınır diye kendi ayağı çime takıldığında bile 3 tanesi el kaldırıp faul istiyorlar. Yazık. Hakikaten kötü. Gerekli mercilerin gerekli kararları bir an önce almasını bekliyoruz.” dedi. 

"Artık kobay gibi kullanılmaya başlandık"

Penaltı standartlarıyla ilgili TFF ile iletişim kurup kurmayacakları sorusu üzerine Başkan Vekili Semih Özsoy, “Bakın söylüyoruz, gerekli iletişimleri de kurmaya çalışırız. Alanya maçı ile başlayan süreçte neredeyse artık kobay gibi kullanılmaya başlandık. Yapılan yanlışlar hep bizde yapılıyor, bir şekilde düzeltiliyor. Sizden ricam bütün spor programları geçen haftaki Malatya maçındaki Emre’nin penaltı kullandığı pozisyona tekrar baksınlar.” dedi.

Hakemlerin Fenerbahçe’nin puan kaybında ne derece etkisi olduğu sorusuna Özsoy, “Bence çok etkisi olmaya başladı. Bu bir gerçek.  Bununla birlikte şöyle de bir şey var. Ali Başkanın söylediği ve hala cevabını beklediğimiz bizim maçlarımızda galip geldiğimiz maçlardaki hakemlerin tekrar atanmaması. Dolayısıyla bunun hesabını mutlaka çıkartır önümüze koyarız ama çok olduğuna eminim. Somut bir adım atılacak mı sorusuna ise Başkan Vekili Semih Özsoy, “Fenerbahçe Spor Kulübü, büyüktür, dediklerini yapar. Dolayısıyla bizim bu dediklerimiz de gerekli merciler tarafından ciddiye alınmalıdır. Biz öyle asarız, keseriz, basarızlarla hiçbir zaman gelmedik.  Bunlarla da anılmayız. Lakin Fenerbahçe’yi de kimseye yedirmeyiz.” dedi.

TFF’ye bir şikayet bildirdiniz mi sorusu üzerine de Özsoy, “Her seferinde söylüyoruz fakat öyle bir imaj yaratıldı ki, ‘Bu Federasyon Fenerbahçe aleyhine bir hata yapmaz’ gibi. Somut geldi. Buradan da söylüyoruz. En kısa sürede gerekli mücadeleleri de yaparız” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
FenerbahçeGöztepe
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.