Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır Ayyuka eNBE akbank türkiye terörist

Fenerbahçe Beko Finalde

Basketbol Erkekler Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde Fenerbahçe Beko, Türk Telekom’u 73-65’lik skorla mağlup ederek finale yükseldi. 

Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen Erkekler Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde Fenerbahçe Beko, Türk Telekom’u çekişmeli geçen mücadelede  73-65’lik skorla mağlup ederek adını finale yazdırdı. 

Oyuna hızlı başlayan Fenerbahçe Beko, Ahmet Düverioğlu ve Nicolo Melli’nin sayılarıyla 3.dakikayı 7-0 önde geçti. Mola alan Türk Telekom, molanın ardından TJ Campbell’ın üç sayılık basketiyle maçtaki ilk sayılarını kaydetti ve 7-0 seri yakalayarak 5.dakikada da dengeyi yakaladı (7-7). Hücumları Melih Mahmutoğlu ve Joffrey Lauvergne ikilisiyle değerlendiren Fenerbahçe Beko, ilk periyotu da 20-13 önde tamamladı. İkinci çeyreğin ilk sayılarını Sylven Landersberg ile kaydeden Türk Telekom, TJ Campbell ve Kaya Peker’in de basketleriyle 15.dakikada ilk kez 24-22 önde geçti. Melih Mahmutoğlu’nun serbest atışlarıyla rakibinin serisini sonlandıran Fenerbahçe Beko, Kostas Sloukas’ın üç sayılık basketiyle devreyi 36-33 önde kapattı.

Landesberg ve Guduric’in karşılıklı sayılarıyla başlayan üçüncü çeyrekte Sarı Lacivertliler, Sloukas’ın serbest atışlarıyla farkı yeniden 7 sayıya çıkararak durumu 43-36’ya getirdi. Hücumda Landesberg’in sorumluluk almasıyla etkili olan Türk Telekom, buna karşın savunmada rakibini durdurmakta zorlanınca final periyota 55-48 geride girdi.  Ankara ekibi Türk Telekom final periyodunda ilk hücumu Landesberg ile değerlendirdi. Lauvergne’in pota altından bulduğu basketle rakibine karşılık veren Sarı Lacivertliler, buna karşın Yunus Emre Sonsırma ile Metin Türen’in sayılarına engel olamadı ve skora yeniden denge geldi. (58-58). Skora denge gelmesiyle mola alan Fenerbahçe Beko, aranın ardından Lauvergne ve Kalinic’in basketleriyle skor üretti. Son bölümde skor avantajını koruyan Fenerbahçe Beko, maçtan da 73-65 galibiyetle ayrılarak adını finale yazdırarak Anadolu Efes'in rakibi oldu.  

Anahtar Kelimeler:
Türk TelekomBasketbol
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.