Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

Fenerbahçe Beko Seride 1-0 Öne Geçti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-off final serisi ilk maçında Fenerbahçe Beko deplasmanda Anadolu Efes’i 73-56 mağlup ederek   final serisinde 1-0 öne geçerek saha avantajını eline geçirdi. 

Hava atışıyla başlayan mücadelede televizyon molasına 6-6 eşitlikle gidildi. Moladan Melli’nin iki sayılık isabetiyle dönen Fenerbahçe Beko, Sinan Güler ile farkı bir anda 10 sayıya çıkardı. Fenerbahçe Beko, ilk çeyreği 10-18 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Anadolu Efes art arda bulduğu sayılarla başlarken; Fenerbahçe Beko, Kalinic ve Ahmet’in sayılarıyla farkı korumayı başardı(16-22). Faule rağmen isabeti bulan Kostas Sloukas ile farkı 8 sayıya çıkaran Fenerbahçe Beko, oyun adına liderliği eline alan Ali Muhammed’in de üst üste basketleriyle skoru 25-33 yaptı. Ancak Anadolu Efes, Buğrahan ve Vasilije Micic’in iki sayılık isabetleriyle farkı üçe kadar indirdi(32-35). Zeljko Obradovic’in molasından sonra Kaptan Melih’in beş sayılık serisiyle ve, Ali Muhammed ile farkı tekrar çift hanelere çıkarana Fenerbahçe Beko soyunma odasına 32-42 önde girmeyi başardı.

İkinci yarıya da iyi başlayan Fenerbahçe Beko, Ali Muhammed’in üç sayılık isabetiyle farkı 17 sayıya kadar çıkardı.(34-51). Anadolu Efes, Shane Larkin ile sayılar bulsa da Fenerbahçe Beko, hem hücumda hem de savunmada etkili bir oyun ortaya koyarak rakibinin sadece dört sayı bulmasına izin verdi ve üçüncü çeyreği de 26 sayılık fark ile 36-62 önde tamamladı.

Son çeyrekte de farkın rahatlığıyla oynayan Fenerbahçe Beko, son dört dakikaya 20 sayılık avantajla girdi(46-66). Son ana kadar oyun hakimiyetini ve skor avantajını elinden bırakmayan sarı lacivertli ekip mücadeleden 56-73 galip ayrılarak final serisinde 1-0 öne geçti.

Anahtar Kelimeler:
Anadolu Efes
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.