Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

Fenerbahçe Beko, Zalgiris Kaunas’ı Farklı Mağlup Etti

Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines EuroLeague 18. hafta maçında Zalgiris Kaunas’ı konuk etti. Fenerbahçe Beko, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan mücadeleden 78-61 galip ayıldı. Bu sonuçla toplamda 16.galibiyetine imza atan Fenerbahçe Beko zirvedeki yerini korudu.

 

Hava atışıyla birlikte ilk hücum Fenerbahçe Beko'dan gelse de, Milaknis ve Davies’in basketleriyle maça hızlı başlayan Zalgiris Kaunas oldu (0-5). Fenerbahçe Beko, Ali Muhammed ve Jan Vesely’nin üst üste bulduğu basketlerle ilk 5 dakikalık bölümü 4-5 geride geçse de, devamında Kostas Sloukas ve Nicolo Melli’nin devreye girmesiyle 5-0'lık geriden 8-5’lik üstünlüğü yakaladı. Erick Green’in de üretken olduğu bu bölümde Fenerbahçe Beko, rakip karşısında 15-9 öne geçti. Konuk takım, Deon Thompson’la farkı eritmeye çalışsa da, Fenerbahçe Beko, ilk çeyreği 19-11 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Jan Vesely ve Kostas Sloukas’ın basketleriyle hızlı başlayan Fenerbahçe Beko, ilk 3 dakikalık bölümü 25-11 gibi 14 sayılık bir farkla önde geçti. Zalgiris Kaunas, Birutis ve Ulanovas ikilisiyle farkı eritmeye çalışsa da, Fenerbahçe Beko çeyreğin ilk 5 dakikalık bölümünü Marko Guduric’in de skor yüküne ortak olmasıyla 34-18 önde geçti. Çeyreğin devamında takımda Joffrey Lauvergne ve Melih Mahmutoğlu da şans bulan isimler arasında yer alırken, takımımız bu oyuncuların elinden bulduğu basketlerle soyunma odasına 43-29 önde girdi.

Müsabakanın üçüncü periyotu özellikle  Jan Vesely ve Nikola Kalinic ikilisinin etkili oyunu ve basketleriyle finalnal periyotuna 57-44’lük üstünlükle girdi.  Karşılaşmanın final periyotunda da baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe Beko, rakibini 78-61 mağlup ederek 16. galibiyetini aldı ve zirvedeki yerini korudu.

Anahtar Kelimeler:
Turkish Airlines Euroleague
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.