Öne Çıkanlar Afrin İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin ak parti İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Akşener İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediyesi Hakkari AİLE kosgeb

Fenerbahçe Doğuş Avrupa İkincisi

Fenerbahçe Doğuş, THY Avrupa Ligi final mücadelesinde Real Madrid’e 85-80’lik skorla mağlup olarak Avrupa ikincisi oldu.

Üst üste 4. kez Final Four oynayan Fenerbahçe Doğuş, üçüncü kez de finalde boy gösterdi. Nicolo Melli 28 sayıyla maçın skoreri oldu.

Maçın ilk dakikalarında pota altında Ahmet Düverioğlu ile sayılar bulan Fenerbahçe Doğuş, 5.dakikayı 11-6 önde geçti. Televizyon molasının ardından Causeur ile üç sayılık isabet bulan Real Madrid, Rudy Fernandez ve Sergio Llull’un da isabetleriyle İlk periyotu 21-17 önde tamamladı.

İkinci periyotun başında Taylor ve Tavares ikilisiyle pota altından sayılar bulan Real Madrid, farık 8 sayıya yükseltirken durumu da 25-17’ye getirdi. 8 sayı geriye düşen temsilcimiz Mola aldı. Fenerbahçe Doğuş, ara sonrasında Nicolo Melli ile sayılar bularak mücadelenin ilk yarısını 40-38 önde tamamladı.


Üçüncü periyota Fabien Causeur’un sayılarıyla hızlı başlayan Real Madrid, Gustavo Ayon’un da turnikesiyle 7-0 lım seri yakalayarak 22.dakikada skoru 45-40’a getirdi. Nicolo Melli ile bu periyottaki ilk sayılarını kaydeden Takımımız, buna karşın pota altını savunmakta zorlandı. Temponun düştüğü bölümlerde Causeur’un penetrelerinden skor çıkartan İspanyol ekibi, final periyoduna  63-55 üstün girdi.

Mücadelenin final periyotunda ilk 1.5 dakika Nicolo Melli ve Trey Thompkins’in karşılıklı sayılarıyla geçildi. Hücumda skor bulmakta zorlandığımız bölümlerde Doncic ve Carroll’un sayılarıyla Real Madrid 10 sayılık farkı yakaladı (71-61). Melli’nin birebirleriyle skor çıkartmaya çalışan temsilcimiz Fenerbahçe Doğuş, 38.dakikada farkı 5 sayıya indirdi (74-69). Ali Muhammed ile son bölümlerde maça ortak olmaya çalışan Fenerbahçe Doğuş, karşılaşmadan 85-80 mağlubiyetle ayrıldı.

Real Madrid ise bu sonuçla birlikte THY Avrupa Ligi'nde 10. şampiyonluğuna ulaşmayı başardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.