Öne Çıkanlar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İyi Parti YKS ak parti CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut İletişim Başkanı Fahrettin Altun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener iktidar oy suriye ANZATSAN Mühendislik Orçun Okurgan

Galatasaray 3 Puanı 3 Gol İle Aldı

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig 'in 27. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor’u 3-0 mağlup etti. Galatasaray'da Diagne 45+3, 50 ve 89. dakikalarda attığı goller ile hat-trick yaptı. 

Galatasaray, hafta içi Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde konuk ettiği ve golsüz berabere kaldığı Evkur Yeni Malatyaspor'u Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda bir kez daha konuk etti. 

Karşılaşmaya etkili başlayın ve oyunu rakip alana yıkan Galatasaray, rakip kaledeki ilk gol tehlikesini 5. dakikada yakaladı. Çok güzel paslaşmalar sonucu sol kanattan ceza sahasına yaklaşan Linnes’in ortasında Feghouli arka direkte topa dokunamadı ve top doğrudan auta gitti.

13. dakikada Galatasaray'da Emre Akbaba ceza sahasının sağ tarafında topla buluştu. Emre Akbaba topu müsait pozisyondaki Mariano’nun önüne doğru yuvarladı. Mariano’nun ceza sahası içine gönderdiği ortada Diagne, iyi yükselmesine rağmen istediği kafa vuruşunu yapamayınca top az farkla üstten auta gitti.

Galatasaray karşılaşmanın  22. dakikasında sol kanattan Emre Akbaba ile etkili geldi. Emre Akbaba’nın ortasında ön direkte Diagne’nin sağ ayağıyla gelişine yaptığı vuruş direğin yanından dışarıya çıktı.

25. dakikada rakip kaledeki baskısına iyice artıran Galatasaray'da Mariano güzel bir orta açtı. Diagne’nin tek pasında Emre Akbaba ceza sahasında topla buluştu. Emre Akbaba’nın şut açısı yarattıktan sonra yaptığı vuruşta savunma son anda araya girerek topu kornere gönderdi.

30. dakikada konuk ekip Evkur Yeni Malatyaspor ilk kez geldiği Galatasaray kalesinde tehlike yarattı. Adem’in pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Donald’ın vuruşu Muslera’nın kucağında kaldı.

31. dakikada savunmanın arkasına atıla uzun pasta topu kafasıyla kontrol eden Onyekuru ceza sahasına doğru topu sürdü ve pasını savunmanın arkasına sarkan Diagne’ye aktardı. Diagne’nin vuruşunda top az farkla dışarıya çıktı.

33. dakikada Onyekuru ters kanada attığı pasta müsait pozisyondaki Mariano’yu gördü. Mariano’nun ceza sahasına yerden yaptığı ortada Diagne’nin vuruşu auta gitti.

Rakip kaledeki baskısını iyice artıran Galatasaray, 34. dakikada rakip kalede bir pozisyon daha yarattı. Topu sürerek rakip ceza sahasına sokulan Belhanda’nın pasında Onyekuru top ile buluştu. Onyekuru’nun uzak direğe doğru yerden yaptığı vuruşta kaleci Farnolle son anda topu kornere çelerek gole izin vermedi. 

34. dakikada kullanılan köşe vuruşu sonrası top ters kanada açıldı. Fernando ile verkaça giren Linnes sol kanattan aut çizgisine inerek topu ceza sahasına çevirdi. Ceza sahası içerisinde top ile buluşan Feghouli gelişine sert bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi ancak daha sonra pozisyonunun VAR sistemin üzerinden tekrar izlenmesinin ardından Fernando’nun ofsaytta olduğunu karar veren hakem Yaşar Kemal Uğurlu golü iptal etti.

42. dakikada Galatasaray gole bir kez daha yaklaştı. Emre Akbaba'nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşu ile arka direğe doğru yaptığı ortaya Diagne iyi yükselerek yaptığı kafa vuruşunu kaleci Farnolle aynı güzellikle cevap vererek gole izin vermedi.

45+2. dakikada Galatasaray penaltı atışı kazandı. Onyekuru sol kanattan ceza sahasına doğru sokuldu. Onyekuru, pasını sol kanattan bindiren Linnes’in önüne bıraktı. Ceza sahası içerisinde topu kontrol etmek isteyen Linnes rakibiyle girdiği mücadelede yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına geçen Diagne kaleci ve topu ayrı köşelere yollayarak topu filelere gönderdi. 1-0

Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. 

Galatasaray ikinci yarıyada etmi başladı. 46. dakikada kullanılan korner vuruşundan sonra sağ kanatta top ile buluşan Mariano ceza sahasına ortaladı. Donk istediği gibi bir vuruş yapamayınca topu kaleci Farnolle kontrol etti.

50. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Sol kanattan Linnes’in yaptığı ortada Emre Akbaba kafa vuruşunu yaptı. Son olarak Diagne’ye temas eden top yön değiştirerek filelere gitti. 2-0.

55. dakikada Evkur Yeni Malatyaspor tehlikeli geldi. Adem’in şutunda savunmanın araya girdiği top yükseklik kazandı. Ceza sahası içerisinde topla buluşan Bülent’in vuruşu farklı şekilde auta gitti.

57. dakikada Linnes’in attığı pas ile savunmanın arkasına sarkan Emre Akbaba sol ayağıyla uzak köşeye yaptığı sert bir vuruşta top az farkla direğin yanından auta gitti.

66. Dakikada Belhanda rakip yarı sahanın ortasından kullandığı serbest vuruşta ortasını arka direğe doğru gönderdi. Arka direkte Marcao’nun yaptığı vuruş kale çizgisine paralel ilerleyerek ceza sahasını terk etti.

76. dakikada rakip ceza sahasının hemen dışında Belhanda ve Feghouli’nin tek paslarından sonra Feghouli şut açısını yakalar yakalamz yaptığı vuruşta savunma son anda araya girdi ve top kornere çıktı.  

85. dakikada Galatasaray bir kez daha penaltı atışı kazandı. Linnes sol kanattan sıfıra inerek pasını altı pasa doğru yolladı. Topla buluşan Diagne’ninvuruşunda kale çizgisi üzerinde Robin Yalçın topa müdahale etti ve topu uzaklaştırdı. Pozisyonun devamında topun taca çıkmasından sonra VAR sisteminden incelenen pozisyonda hakem Yaşar Kemal Uğurlu, Robin Yalçın’ın topa eliyle müdahale ettiğini tespit etti ve penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Diagne, 89. dakikada topu filelere göndererek hat-trick yaptı. 3-0

Kalan sürede başka gol olmayınca Galatasaray sahadan 3-0’lık net bir galibiyetle ayrılarak puanını 55'e yükseltti. Evkur Yeni Malatyaspor ise 37 puanda kaldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.