Galatasaray, Alanya'da Zorda Olsa Kazandı

Galatasaray, Süper Lig'in 30. haftasında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor’u 3-2 yenerek liderliğini sürdürdü.

Karşılaşmanın ilk yarısına iyi başlayan Galatasaray, henüz 4. dakikada öne geçti. Rodrigues’in sol kanattan ceza sahasına sokulurken sağ ayağıyla attığı sert şut kaleci Haydar’dan döndü. Dönen topu tamamlayan Gomis takımını öne geçirdi. 0-1

Galatasaray 10. dakikada ikinci gole de yaklaştı. Nagatomo’nun pasıyla ceza sahasına giren Rodrigues’in şutunu Haydar kurtardı.

Aytemiz Alanyaspor, Galatasaray kalesinde ilk tehlikeli atağını 13. dakikada gerçekleştirdi. Fernandes’in ortasında Douglas’ın kafası Muslera’nın üzerine giderken hemen ardından Emre Akbaba’nın şutunda yine kaleci Muslera gole izin vermedi. 

16. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Hızlı gelişen atakta Mariano’nun ortasında Tzavellas’ın ters vuruşu ile top filelere gitti. 0-2

22. dakikada Aytemiz Alanyaspor farkı 1'e indirdi. Sağ kanatta topla buluşan Fernandes’in ceza sahasına sokulurken attığı şut filelerle buluştu. 1-2

43. dakikada Galatasaray mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Belhanda’nın kullandığı serbest vuruşta kaleci Haydar’ın uzaklaştırmakta zorlandığı top sonrası boş kaleye kafa vuruşunu yapan Gomis topu dışarı attı. 

Karşılaşmanın ilk yarısı 2-1 Galatasaray’ın üstünlüğü ile tamamlandı.

  

İkinci yarının başında Aytemiz Alanyaspor beraberlik için gittiği Galatasaray kalesinde Emre Akbaba’nın ceza sahasındaki şutuyla tehlike yarattı. 

53. dakikada Galatasaray Rodrigues ile mutlak bir şansı harcadı. Gomis’in pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Rodrigues, Haydar’ı geçemedi.

60. dakikada Aytemiz Alanyaspor'un beraberlik golü geldi. Rakibi ile bire bir kalan Serdar Aziz’in yaptığı hareket sonrası hakem Ümit Öztürk penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışının başına geçen Emre Akbaba topu filelere göndererek eşitliği sağladı. 2-2

Beraberlik golünden sonra oyunda riskleri alan sarı kırmızılı ekip kalesinde tehlikeler yaşamaya başladı. 70. dakikada savunmadan atılan uzun topu Fernandes, Emre Akbaba’ya indirdi. Emre Akbaba’nın Muslera’nın üzerinden aşırtmak istediği topa Muslera çok kritik bir müdahalede bulunarak gole izin vermedi. 77. dakikada Muslera, Villafanez ile karşı kaldığı pozisyonda gole izni vermeyerek takımını adeta ipten aldı. 

82. dakikada kalesinde iki önemli pozisyon gören Galatasaray Sinan Gümüş attığı golle öne geçti. Mairano’nun ara pasıyla ceza sahasına sağ kanattan sokulan Sinan Gümüş güzel bir vuruşla topu filelere gönderdi. 2-3

Maçın son bölümünde Emre Akbaba’nın kafasında yine kalesinde devleşen Muslera takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. 

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Alanya deplasmanından ölüp ölüp dirilen Galatasaray 3-2"lik galibiyet ile ayrılarak puanını 63’e yükseltti ve liderliğini sürdürdü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.