Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası HAVA HAREKATI erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan Hakkari kızılay operasyon başbakan binali yıldırım ekonomi haberleri

Galatasaray Başkanı Cengiz’den Gündeme Dair Açıklamalar

Metin Oktay’ın kabri başında düzenlenen anma töreninin ardından Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı.

"Bildiriye odaklanmanızı rica edeceğim herkesten"

İlk olarak Teknik Direktör Fatih Terim’in cezasına dair çıkan tahkim kararı hakkında konuşan Başkan Mustafa Cengiz, “Dün gece kulüpten ayrıldığımızda saat 23.00’tü. Dün bir bildiri yayınladık, gerekenleri sanırım söyledik. Ben tekrar tekrar aynı şeyleri konuşarak ortamı germek istemiyorum. Adil bir yarış istiyorum, bir şey çok fazla söylenirse söylenen şeyin değerinin de azalacağının farkındayım. Bildiriye odaklanmanızı rica edeceğim herkesten” ifadelerini kullandı.

"Riva ve Florya’da beklentiler umduğumuz gibi olmadı"

Kemerburgaz ve Florya arazileri hakkında sorulan soruya Başkan Cengiz, “Biz tabii Galatasaray’ı temsil ediyoruz. Atılan her adımda söylenen sözlerin, özellikle Divan kürsüsünden söylenenlere dikkat edilmesi gerektiğine inanıyorum. Sabah ben de baktım, çok şaşırdım. Beş dakika gecikmemin sebebi de odur. Dün de Emlak Konut Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı ile bir araya geldik. Kemerburgaz’ı anlattım, bazı şeylere komplo teorisi demek istemiyorum ama son divanda Kemerburgaz konusunun durduk yere neden gündeme geldiğini o anda çözememiştim. Ben yine ihtimal vermiyorum ama durumu izliyoruz, görüşmeler devam ediyor. Bir çözüm yolu arıyoruz Devletimiz ile beraber. Ben de Devletten geldim, bizim için öncelikli olan Devlet ve Milletimizdir. Anlattığım gibi Kemerburgaz’a terk edilen arazi sorunlu. Buradaki madenciyle ilgili tedbir kararı alındığını Devletin ilgili kurumlarından geç öğrendiğini öğrendik. Tedbir kararını bilmiyorlar. Devlete öyle bir algı yaratılmış ki sanki Kemerburgaz boş ama Galatasaray oraya gitmiyor. Biz bunu da gördük, dinledik. Şimdi Devletimiz asla bir sivil toplum kuruluşunu cepheye almaz. Devlet ile kavga ederek hiçbir yere varamazsınız. Bütün spor kulüpleri gibi Galatasaray da Devletimize çok şey borçludur. Yaşadığım son iki yıldaki süreç için de Devletimize ben çok teşekkür ederim. Florya’da maalesef biz beklentilerimizi bulamadık. Emlak Konut’ta bulamadı, iki tarafın da haklılıkları var. Biz bunun en makul çözümünü arıyoruz. Kemerburgaz bir adli sürece girdi. Bu adli sürecin Türk hukuk sistemi içerisinde ne kadar süreceği meçhul. Bu yüzden Emlak Konut da bir pozisyon almaya çalışıyor ama bizim pozisyonumuz Galatasaray’ın pozisyonu. Biz Galatasaray’a zarar ve halel getirecek hiçbir eylemin içerisinde olmayız. Buna da izin vermeyiz. Zaten Devletimizin böyle bir amacı yok. Devletimiz her zaman Galatasaray’a yardımcı olmuştur. İnşallah bu sorunu çözeceğiz, görüşmeler devam ediyor. Biz bu süreçte çeşitli yollar arıyoruz, her iki taraf için de en uygun çözümü arıyoruz. Çünkü Riva ve Florya’da beklentiler umduğumuz gibi olmadı” cevabını verdi.

"Galatasaray’ın profesyonel kadroları Türk futbolu için elinden gelenin fazlasını yapmakta"

Kulüpler Birliği ile alakalı sorulan soruya Başkan Cengiz, “Kulüpler Birliği ile bağlarımızı koparmadık. Benim direkt bir bağım yok, ben toplantılara katılmıyorum ama teknik kadro düzeyinde Türk futbolunun yürümesi için katılıyoruz. Lisanslama faaliyetlerine biz büyük katkıda bulunduk. Türk futbolu için ne yapılması gerekiyorsa biz orada varız. Şundan emin olun, Galatasaray’ın profesyonel kadroları Türk futbolu için elinden gelenin fazlasını yapmakta” cevabını vererek açıklamalarını bitirdi.

Anahtar Kelimeler:
Fatih TerimTerimMetin Oktay
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.