Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank almanya chp Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ukrayna ankara abd

Galatasaray'da 4 Transfere İmza Töreni

Galatasaray, Aytemiz Alanyaspor’dan kadrosuna kattığı Emre Akbaba, Everton’dan kiraladığı Henry Onyekuru, Akhisarspor ile sözleşmesinin bitmesinin ardından kontrat imzaladığı Muğdat Çelik ve Inter’den bonservisini aldığı Yuto Nagatomo; Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu Basın Toplantı Odası’nda basın mensuplarının karşısına geçti.

Transferler için düzenlenen imza törenine Başkan Mustafa Cengiz de katıldı. Başkan Mustafa Cengiz’in imza töreninde basın mensuplarının sorularına verdiği yanıtlardan öne çıkan ifadeler şu şekildeydi:

“Allah mutlulukla birlikte olmayı artırsın. Emre Akbaba kardeşimiz zorlu bir yolun ardından yanımızda oturuyor. Samimi olmak, dürüst olmak en doğru yoldur. Emre için bir imza töreni yapacaktık ama Henry, Nagatomo ve Muğdat’ın da töreninin yapılmadığını gördük. Bu nedenle hep birlikte aldık. Dördü de aynı takımın insanları. Yarın çok zorlu bir maçımız var. Buna rağmen Fatih Terim bu riski göze aldı. Bir taraftar olarak Fatih Hocama da teşekkür ediyorum. Sayın Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima’nın da tavsiyesiyle inşallah Nagatomo için iyi niyet elçisi olarak da bir tören yapacağız. Henry çok genç ve çok değerli bir oyuncumuz İnşallah sadece kiralık olarak değil, ileride ömür boyu bizimle olur Türk ve dünya futboluna da çok şey katacağına inanıyoruz.”

“NEF inşallah 4 milyon Euro’nun tamamını karşılar. Fakat sevgili Timur ile bugün de uzun bir telefon görüşmesi yaptık. Kendisi taraftarın Türkiye’de gösterdiği olumlu tepkiden çok mutlu. NEF bütün Türkiye’ye örnek oldu. Bütün Türkiye’nin sponsorlardan çekindiği durumda NEF bir duruş gösterdi. Duruş her şeydir. Örneğin Emre Akbaba’ya ilginin nedeni sergilediği duruş ve kişilikten ötürü. Tarihte ilk defa bir yerli futbolcu bu kadar kalabalık bir şekilde karşılandı. Bunun nedeni duyulan saygı. NEF’e şunu diyelim ‘ağanın eli tutulmaz’.

“Kredilerimiz kısa vadeliydi.  Ne demek bu? 2 yıl içindeki 400 milyon TL’lik kredi hacminin 280 milyon TL’sini bu sene ödemek… Biz bu kredilerin tamamını ödenebilir 4 yıla yaydık. Euro ve Dolara tekabül edenleri de TL’ye çevirdik uygun kur ve faizlerle. Doğruların er geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. Camia müsterih olsun biz elimizden geleni yapıyoruz. Mali yapılandırmayı düzgün ve sistematik hale getirmeyi düşünüyoruz.”

“Hayalim hem TL üzerinden sözleşme yapmak hem yabancı futbolcuları ‘hedging’e bağlamak. Ama acil şartlar, ani şartlar yüzünden henüz bunda tam teşekkürlü değiliz. Ben tek başıma bunu yapamam. Bunda devletin ve diğer kulüplerin de desteği çok önemli. Devletimiz buna start versin. Futbolcu ithalatı ve ihracatında açıktayız. Türkiye bir futbol ülkesi. Bunun mutlaka artıya geçmesi gerek. Ben 5 yıl içinde bu işin düzeleceğine inanıyorum ve inanmak istiyorum.”

“Ndiaye transferi temenni ederim olsun. Stoke City’nin CEO’sunu kayınpederi vefat etmiş Allah rahmet eylesin. İnşallah Pazartesi-Salı hayırlı bir haber veririz. Dış dinamikleri kontrol edemiyoruz. Hayırlısıysa olur.”

“Menajerlere ben kızmıyorum ama öyle rakamlar telaffuz ediliyor ki… Öyle rakamlar yok. Hayali rakamlar uçuşuyor. Bütün futbolcularımıza teklif var, ses var. Şimdi biz görüntü arıyoruz. Sağlıklı, Galatasaray’ın hayrına olacak uygun görüntü… Her futbolcuya profesyonel dünyada teklif olur. Emre’nin duruşu bizi duygulandırdı. Alanyaspor da başka bir takımın teklifini bekliyordu. Bizi kızı çok kişi ister bir kişi alır.”

“Türk Telekom Stadı’nın cephesi ile ilgili de çalışmalarımız var. Işıklandırmaya önem verdik. Boyamada eskime var. Maliyeti 10 milyon TL’ye yakın. Önümüzdeki yaz stadı tamamen bir bakıma sokmak istiyoruz. Ben de gri beton yığınından müthiş rahatsızım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de metro girişleri ve Cendere’den girişler için çok sıkı çalışıyor. Bize bütün her şeyi yapma sözünü verdiler. 6 daire başkanı incelemede bulundu. Bu vesile ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne de candan teşekkürlerimizi iletiyoruz.”

“Ben bir camiayı temsil ediyorum. Biz kavgayla bir yere varamayız. Rakiplerimiz çok güçlü ve değerli camialardır. Benim bir düşmanlığım veya garezim yok. Galatasaray’ın açık ve şeffaf olduğuna inanıyoruz. Kimseye laf atmıyorum. Rakibimize saygı duyuyoruz. Kendimize de saygı duyuyoruz.”  

“İhtiyaçlar bitmez. Elimizden geleni yapacağız. Sevgili hocamıza da çok teşekkür ediyorum. Umarım Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizin başını yere eğdirmeyeceğiz.”

Futbolcularımızın imza törenindeki açıklamaları ise şu şekildeydi:

Emre Akbaba:

“Galatasaray’a imza attığım için çok mutluyum. Başkan Mustafa Cengiz, Abdurrahim Albayrak ve Fatih Terim’e çok teşekkür ediyorum. Taraftarın desteğini karşılıksız bırakmak istemiyorum. Kutsal parçalı formayı giyip, başarılı olmak istiyorum.”

“Fotoğrafımın çekildiği maç Trabzonspor maçıydı. Sonrasında şampiyonluk kutlamaları vardı. Hoca yine Fatih Terim’di. 90 dakika boyunca o sahada olmanın hayalini kurdum. İki gün benim için de çok yoğun geçti. Kulübüme Galatasaray’a gelmek istediğimi ilettim ve bu konuda ısrarcı oldum.”

“Alanyaspor’da uzun yıllar forma giydim. Alanyaspor’a para kazandırarak gitmek istiyordum. Kadro dışı kalmayı düşünmedin, başkanlara inandım ve onlar da sağ olsun hallettiler.”

“FFP nedeniyle Şampiyonlar Ligi’nde oynayabilir miyim diye menajerime sordum. Bu sadece bilgi amaçlıydı. Ben Galatasaray’da kupalar kazanmak istiyorum. Buradan ayrılırsam da para kazandırarak ayrılmak istiyorum.”

“Fenerbahçe ve Başakşehir de çok büyü kulüpler. Onlarla da görüşmeler oldu. Fazla detaylara girmeyeceğim. Benim gönlüm Galatasaray’daydı ve şu anda Galatasaray’da olduğum için çok mutluyum.”

Yuto Nagatomo:

“Geçen sene Galatasaray’ın ne kadar büyük bir kulüp ve camia olduğunu gördüm. Tekrar Galatasaray’da olduğum için mutluyum.”

Henry Onyekuru:

“Türkiye’nin en büyük camiasına ve kulübüne geldim. Diğer taraftan Avrupa’nın en büyük kulüplerinden biri… Benim gibi genç bir oyunu için Galatasaray önemli bir adım. Çok değerli bir teknik direktörümüz var. Galatasaray gelişimimde çok önemli olacak.  Hocamız ile umarım birçok kupa kazanırız ve uzun yıllar Galatasaray’da kalırım.”

Muğdat Çelik:

“80 milyon kişiden kime sorsanız buraya gelmek ister. Takıma katkı sağlamak istiyorum. İnşallah başarılı olurum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.