Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd tesk adana yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Galatasaray İlk Mağlubiyetini Aldı

Süper Lig'in 10. haftasında Trabzonspor'a konuk olan Galatasaray ilk mağlubiyetini aldı. Trabzonspor karşısında tel tel dökülen sarı kırmızılı ekip karşılaşmadan 2-1 yenilgiyle ayrıldı.

Süper Lig'in 10. haftasında Trabzonspor karşısında çok kötü bir oyun sergileyen Sarı kırmızılı ekip N’Doye ve  Yusuf Yazıcı'nın attığı gollere engel olamazken, tek sayısını Garry Rodrigues'in ayağından kazandı.

Trabzonspor, Galatasaray karşısında maça çok istekli ve baskılı başladı. Bordo mavili ekip daha karşılaşmanın 4. dakikasında gol ile burun buruna geldi. Yusuf Yazıcı’nın kullandığı köşe vuruşunda kaleye yönelen topu direk dibinden Muslera güçlükle çıkarttı.

28. dakikada Trabzonspor boş kaleye topu gönderemedi.  Sağ kanattan Pereira’nın kullandığı uzun taç atışında Muslera’nın boşa çıkması sonucu topu önünde bulan Mustafa Akbaş’ın boş kaleye vuruşu çerçeveyi bulmadı. 

45. dakikada her iki takımda sahada 10 kişi kaldı. Bu dakikada  Olcay Şahan’ın Badou Ndiaye’ye yapmış olduğu faul sonucu çıkan tartışmanın ardından hakem Halis Özkahya, Trabzonspor’dan Olcay Şahan’a, Galatasaray’dan ise Sofiane Feghouli’yi kırmızı kart gösterdi. Her iki takımda sahada 10 kişi kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısından gol sesi çıkmazken iki kırmızı kart çıktı ve soyunma odasına 0-0 eşitlikle gidildi. 

Sahada ikinci yarıda da Trabzonspor vardı. 49. dakikada evsahibi ekip aradığı golü buldu. Yusuf Yazıcı’nın kullandığı serbest vuruşta Uğur Demirok’un vurduğu kafa direkten döndü. Dönen topu N’Doye boş kaleye göndererek takımını öne geçirdi. 1-0

Trabzonspor öne geçmesine rağmen ikinci gol için Galatasaray'ın üzerine gitmeye ve farkı açmaya çalışırken Galatasaray'da sadece muslera direnmeye çalıştı. 51. dakikida Trabzonspor ikinci gole çok yaklaştı. N’Doye’nin ara pasında ceza sahasına giren Okay’ın sert şutunu Muslera 90’a giderken çıkarttı.

Bu dakikaya kadar Trabzonspor'un en etkili ismi Yusuf Yazıcı olurken, Sarı Kırmızılı ekipte ise en etkili isim farkın açılmasını önlemeye çalışan Muslera idi.

69. dakikada Trabzonspor farkı ikiye çıkardı. Okay’ın orta sahada kaptığı top sonrası buluşturduğu Yusuf Yazıcı, ceza sahasına girerken sert bir vuruş yaptı. Denayer’e çarpıp Muslera’yı yanıltan top filelerle  buluştu. 2-0

86. dakikada Galatasaray farkı 1'e indirdi. Mariano’dan pası alan Garry Rodrigues, ceza sahası sağ çaprazından zor bir açı olmasına rağmen sert vurdu ve topu filelere gönderdi. 2-1

Galatasaray beraberlik ararken sahada 9 kişi kaldı. Ndiaye’nin de 90+2. dakikada kırmızı kart görerek takımını 9 kişi bıraktı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca lider sarı kırmızılı ekip Trabzon'dan ilk yenilgisini alırken iki haftada 5 puan kaybetmiş oldu.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.