Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi soner çetin recep tayyip erdoğan binali yıldırım

Galatasaray Lige Mağlubiyetle Başladı

2019-2020 Süper Lig Cemil Usta Sezonu 1. haftası açılış maçında Galatasaray deplasmanda Denizlispor'a 2-0 mağlup oldu. 

Süper ligin açılış maçında geçen sezonun şampiyonu Galatasaray deplasmanda Denizlispor'a 2-0 mağlup olarak lige puansız başladı. Denizlispor'a galibiyeti getiren golleri 75. dakikada Recep Niyaz ve 90+4 dakikada Hugo Rodellega attı. Galatasaray'da 43. dakikada Marcao kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. 

Galatasaray karşılaşmaya hızlı başladı. 3. dakikada orta sahanın sağ tarafında topla buluşan Babel, rakibini şık bir çalımla ekarte ettikten sonra ceza sahasına doğru yaklaştı. Babel’in açtığı ortada arka direkte Jimmy topla buluştu. Jimmy’nin içeriye doğru çevirdiği topta Diagne’nin vuruşunu kaleci Stachowiak ayaklarıyla topu uzaklaştırarak gole izin vermedi. 

7. dakikada Galatasaray bir kez daha gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Jimmy ile başlayan atakta Belhanda ceza sahası çizgisine doğru koşu yaptı. Jimmy’nin pasını dönerek kontrol eden Belhanda sol ayağıyla şutunu çekti ancak kaleci Stachowiak gole izin vermedi.

İlerleyen dakikalarda taraflar daha dengeli bir oyun sergilerken Denizlispor ilk tehlikeli atağını 22. dakikada buldu. Rodallega’nın savunmanın arkasına attığı topta Barrow'un sol çaprazdan yaptığı vuruşta Muslera topu kontrol etti.

25. dakikada Galatasaray penaltı atışı kazandı. Ceza sahasında topu kontrol eden Diagne, savunmanın müdahalesinden sonra yerde kaldı. İlk anda devam kararı veren hakem Abdulkadir Bitigen oyun durunca VAR Sisteminden pozisyonu tekrar izledi ve penaltı noktasını gösterdi. 28. dakikada topun başına geçen Selçuk’un vuruşunda kaleci Stachowiak gole izin vermedi.

31. dakikada Denizlispor direğe takıldı. Aissati’nin sağ kanattan verdiği pasta topla buluşan Recep Niyaz’ın şutu direkten oyun alanına döndü. Savunma direkten geri dönen topu uzaklaştırdı. 

43. dakikada Galatasaray sahada 10 kişi kaldı. Rakibiyle girdiği ikili müdahale sonucu karşılaşmadaki ikinci sarı kartını gören Marcao, kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.  

İlk yarının son anlarında skor değişmedi ve taraflar soyunma odasına 0-0’lık eşitlik ile gitti.

52. dakikada Diagne, Jimmy’nin ara pasında savunmanın arkasına sarktı. Diagne şut açısını kaybedince pasını arka direkte müsait pozisyonda olan Babel’e aktarmak istedi ancak savunma araya girerek topu kornere gönderdi.

62. dakikada Denizlispor gole yaklaştı. Sol kanattan kullandığı kornerde Lopes kafayı vurdu, top az farkla auta gitti.

75. dakikada Denizlispor öne geçti. Ceza sahasının dışında topu kontrol eden Recep Niyaz’ın şutu direğin dibinden filelere gitti. 1-0

90. dakikada ev sahibi Denizlispor bir kez daha tehlike yarattı. Sol kanattan gelişen Yukatel Denizlispor atağında Rodallega ceza sahası yayının üzerinden vuruşunu yaptı, Muslera topu kornere çelerek 2. gole izin vermedi. 

90+4. dakikada ev sahibi ekip Denizlispor farkı ikiye çıkardı. Mbamba’nın ara pasında topla buluşan Rodallega yaptığı düzgün vuruşla topu filelere gönderdi. 2-0

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca Galatasaray lige puansız başlarken, Denizlispor ise net bir galibiyet ile 3 puanın sahibi oldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.