Galatasaray, Malatya'dan Eli Boş Dönüyor

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu’nun 10. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor’a deplasmanda 2-0 mağlup oldu ve liderlik koltuğunu kaptırdı.  


Karşılaşmanın ilk dakikalarında ev sahibi ekip Evkur Yeni Malatyaspor etkili oldu. 5. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Chebake yerden topu ceza sahasına yolladı. Boutaib’in dokunduğu top kale direğinin yanından auta gitti.

Galatasaray  İlerleyen dakikalarda oyundaki dengeyi kurmayı başardı. Karşılaşmanın 17. dakikasında oyunu iyice rakip yarı alana yığan Galatasaray, kısa paslaşmalarla rakip savunmada boşluk ararken, Donk ile tehlikeli geldi. Rakip kaleye doğru top sürerek yaklaşan Donk’un ceza sahası dışından çektiği şut savunmaya çarparak kornere gitti. 

Karşılaşmanın 30. dakikasında Belhanda bir sakatlık yaşayarak oyundan çıkmak zorunda kaldı.

36. dakikada Evkur Yeni Malatyaspor öne geçti. Boutaib’in pasında topla ceza sahasında buluşan Donald, Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu filelere gönderdi. 1-0

Galatasaray yediği golden sonra beraberlik için rakip ceza sahasına daha çok gitmeye başladı. 41. dakikada Rodrigues attığı güzel pasla Ömer’in sol kanattan çizgiye kadar inmesini sağladı. Ömer’in yerden içeriye çevirdiği topta Farnolle son anda araya girdi ve olası bir gol pozisyonunu engelledi.

İlk yarının son pozisyonunda Galatasaray gole çok yaklaştı. Selçuk’un serbest vuruştan yaptığı ortada Ahmet kafayı vurdu ancak top üst direğin üstünden dışarı gitti.

karşılaşmanın ilk yarısı Evkur Yeni Malatyaspor'un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.  

İkinci yarıyada evsahibi Evkur Yeni Malatyaspor iyi başladı, 47. dakikada sol kanattan kullanılanı köşe vuruşunda kafayı Murat vurdu. Muslera iyi bir refleksle topu çıkardı ve savunma topu uzaklaştırdı.

63. dakikada Evkur Yeni Malatyaspor farkı ikiye çıkardı. Ozan’ın ceza sahası içerisinde Adem’i yerde bırakmasıyla penaltı kazandı. Topun başına geçen Adem, topu Muslera’nın sağından filelere gönderdi. 2-0

Golden sonra rakip yarı sahaya daha fazla oyuncuyla gitmeye başlayan Galatasaray 68. önemli bir gol fırsatından yararlanamadı. Ömer’in sağ kanattan yaptığı ortada Donk topu kafayla arka direğe doğru yolladı. Arka direkte topla buluşan Muğdat’ın yaptığı kafa vuruşunda top direkten döndü.

73. dakikada bu sefer Mariano’nun ortasında topu kafayla indiren Donk, topu Sinan ile buluşturdu. Ancak Sinan’ın vuruşunda iyi pozisyon alan Fornella gole izin vermedi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında mücadelede başka gol olmayınca Evkur Yeni Malatyaspor 2-0 kazanarak 3 puanın sahibi oldu. Galatasaray aldığı bu mağlubiyet ile geçen hafta oturduğu liderlik koltuğundanda olmuş oldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.