Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Galatasaray mali kongresi başladı

Galatasaray Kulübü'nün 2015 yılı olağan mali genel kurulu başladı. Divan başkanlığına Metin Ünlü seçildi.

İSTANBUL 

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen kongrede, genel kurul divan başkanlığına Metin Ünlü seçildi. 

Genel kurul toplantısına başlanırken, katılımcı üye sayısının açılışta 582 olduğu belirtildi.

Genel kurulda kulüp başkanı Duygun Yarsuvat ve yönetimi tam kadro hazır bulunurken, eski başkan Ünal Aysal da salonda yerini aldı.

Genel kurula, eski başkanlardan Alp Yalman ile Faruk Süren de katıldı.

Dönem zararı 188 milyon lira

Kongrede, faaliyet ve denetim raporlarının okunmuş sayılması oylanarak kabul edildi.

Galatasaray Kulübü'nün 2013 yılı sonunda 555,1 milyon lira olan net borç alacak farkının, 31 Aralık 2014 itibarıyla 831,1 milyon lira olduğu ve 276 milyon liralık bir yükseliş yaşandığı aktarıldı. Net borç alacak farkının, Ünal Aysal döneminin sonu olarak kabul edilen 31 Ekim 2014 itibarıyla ise 825,7 milyon lira olduğu belirtildi.

Özellikle kredi borçlarındaki yükseliş de bir başka dikkati çeken konu oldu. 2013 yılı sonu itibarıyla 316, 6 milyon lira olan kredi borçlarının, 2014 yılı ekim ayı sonunda 478,5 milyon liraya ve yıl sonunda da 498,3 milyon liraya çıktığı açıklandı.  

Gelirlerin planlandığı şekilde artmadığı, giderlerin ise planlananın üzerinde gerçekleştiği dile getirilirken, özellikle Sermaye Piyasası Kurulu'nun ikinci sermaye artışı işleminin bedelli olarak yapılmasına izin vermemesinin, 155 milyon lira gelirin elde edilememesine neden olduğu aktarıldı.

Galatasaray Kulübü'nün 2013 yılı sonunda 492 milyon lira olan gelirlerinin, 2014 yılı sonunda 454 milyon lirayla gerilediği açıklandı.

Özellikle stat, mağaza satış ve UEFA gelirlerinde beklentilerin altında kalındığı, bir önceki sene 135,5 milyon lira olan yıl sonu zararının ise 188 milyon liraya ulaştığı belirtildi.

E-bilet sisteminin büyük ölçüde etkilediği belirtilen stat gelirlerinin yüzde 11 azalarak, 113,5 milyon liradan 101 milyon liraya, mağaza satışlarının yüzde 33 gerileyerek 86,9 milyon liradan 57,9 milyon liraya, UEFA gelirinin ise yüzde 26 azalarak 68,4 milyon liradan 50,8 milyon liraya düştüğü kaydedildi.

Muhabir: Mehmet Fatih Duman

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.