Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş abd Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel recep tayyip erdoğan tüsiad

Galatasaray Son Şampiyonu Mağlup Etti

Galatasaray, Süper Lig'in 2. haftasında Medipol Başakşehir'i  Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda 2-0 mağlup etti. 

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 13. dakikada Radamel Falcao ve 76. dakikada Younes Belhanda kaydetti. Galatasaray bu galibiyetle ilk iki haftayı galibiyetlerle tamamlayarak puanını 6'ya çıkardı. 

5. dakikada Demba Ba savunmamının arkasına atılan pasa koşu yaparken kalesini zamanında terk eden Fatih tehlikeyi uzaklaştırdı.

12. dakikada Galatasaray penaltı atışı kazandı. Belhanda'nın serbest vuruştan rakip ceza sahasına gönderdiği ortada Luyindama ve Demba Ba topa birlikte yükseldiler. Hakem Pozisyonun devamının ardından Demba Ba'nın topa ceza sahası içinde elle dokunduğu tespit ederek beyaz noktayı gösterdi. 

13. dakikada Beyaz noktada topun başına geçen Radamel Falcao, kaleci Mert Günok ile topu farklı köşelere gönderdi. 0-1

37' Feghouli'den aldığı topla çizgiye inen Emre Kılınç mükemmel bir çalımla Skrtel'i ekarte etti. Emre'nin ceza yayına çıkardığı topta rakip savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

Maçın ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. 

Maçdan dakikalar (İkinci yarı)

52. dakikada Enzo Crivelli'nin topuk pasıyla sağdan ceza alanımıza giren Edin Visca, topu ortadaki Demba Ba'ya çıkarmaya çalıştı. Fatih Öztürk müthiş bir zamanlama ile araya girerek olası bir gol pozisyonunu engelledi.

55. dakikada Arda Turan Caiçara'dan mükemmel şekilde topu alarak sol kanattan ilerledi. Arda içeride Feghouli'yi topla buluştururken Cezayirli'nin sol ayak içiyle uzak köşeye yaptığı vuruşu Mert Günok çelerek gole izin vermedi. 

76. dakikada Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Sağdan Omar ile taç ile başlayan atakta köşe gönderinde topu çok iyi sakyalıp Emre'ye pas veren Diagne ile devam etti. Emre Kılınç, ceza yayında bulunan Babel'e gönderirken, Hollandalı klas bir topuk pasıyla Younes Belhanda'yı bir anda gol pozisyona soktu. Belhanda sağ ayağının dışıyla mükemmel bir vuruşla topu filelere gönderdi. 0-2

78. dakikada Galatasaray üçüncü gole çok yaklaştı. Ryan Babel sol kanattan çalımla çizgiye iner inmez yaptığı ortasında Mbaye Diagne gol pozisyonuna girdi. Senegalli'nin şutunu Mert Günok engelleyerek gole izin vermedi. 

82. dakikada Medipol Başakşehir gole çok yaklaştı. Soldan içeri kat eden Daniel Aleksic'in uzak direğe ortasında Kerim Frei'nin kafa vuruşunda Fatih Öztürk mükemmel bir kurtarışla topun filelere gitmesine izin vermedi. 

90+3. dakikada Medipol Başakşehir bir kez daha gole yaklaşmasına karşın kaleci Fatih Öztürk buna izin vermedi. Kerim Frei'ın sol kanattan yaptığı ortada Demba Ba kafayla vurdu. Fatih Öztürk yine önemli bir kurtarış yaptı.

Karşılaşmada başka gol olmayınca Galatasaray sahadan 2-0 galip gelerek 3 puanın sahibi oldu. Geçen sezonun şampiyonu Medipol Başakşehir ise ilk iki hafta sonunda henüz puan ile tanışamadı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.