Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Galatasaray, Trabzonspor'u 3-1 Mağlup Etti

Galatasaray, Süper Lig'in 21. haftasında Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda konuk ettiği Trabzonspor’u 3-1 mağlup etti. 

Karşılaşmanın ilk dakikalarından itibaren topa daha fazla sahip olup oyunu rakip yarı sahaya yıkmaya çalışan Galatasaray, ilk tehlikeli atağını 3. dakikada gerçekleştirdi. Belhanda’nın savunmanın arkasına havadan attığı mükemmel pasta topu göğsüyle kontrol eden Diagne, sol ayağıyla sert bir vuruş yaptı ancak top direğin yanından dışarıya çıktı.

4. dakikada Galatasaray, Trabzonspor kalesinde yine tehlikeli bir atak gerçekleştirdi. Diagne topu ceza sahası yayının üstünde kontrol etti ve pasını sol kanattan savunmanın arkasına sarkan Onyekuru’ya aktardı. Onyekuru’nun sağ ayağının içiyle yaptığı vuruş uzak direğin yanından dışarıya çıktı.

11. dakikada baskısını iyice artıran Galatasaray'da Sağ kanattan topu sürerek ceza sahasına giren Linnes’in şutunda top savunmaya çarptı. Boşta kalan topu Trabzonspor kalecisi Diagne’den önce kontrol ederek tehlikeyi savuşturdu. 

16. dakikada Trabzonspor ilk tehlikeli atağında gole çok yaklaştı fakat kaleci Muslera izin vermedi. Yusuf’un pasında ceza sahasında topla buluşan Rodellaga, dar açıdan çok sert vurdu ancak açıyı iyi kapatan Muslera gole izin vermedi. 

18. dakikada Galatasaray penaltı atışı kazandı. Belhanda’nın pasıyla savunmanın arkasına sarkan Onyekuru, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleci Arda’nın müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Ümit Öztürk penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Diagne, sol alt köşeye yaptığı sert vuruşla topu filelere gönderdi. 1-0

26. dakikada Trabzonspor beraberlik golüne çok yaklaştı. Ekuban’ın pasıyla topla buluşan Abdülkadir Ömür’ün yaptığı sert vuruşta top direğin yanında auta çıktı. 

30. dakikada Trabzonspor beraberliği yakaladı. Nwakaeme’nin pasında topla buluşan Rodellaga, Marcao’yu ekarte edip sert bir vuruşla topu Muslera’nın solundan filelere gönderdi. 1-1

Galatasaray golü yedikten sonra yeniden baskısını artırdı. Galatasaray 39. dakika içerisinde rakip kalede arka arkaya iki tehlike yarattı. İlk olarak Nagatomo’nun yerden açtığı ortada topla buluşan Onyekuru, gelişine sert bir şut çekti ancak kaleci Arda topu uzaklaştırdı. Kalecinin uzaklaştırdığı topu önünde bulan Belhanda’nın vuruşunda top üstten auta gitti. 

Baskısını artıran Galatasaray 42. dakikada yeniden öne geçti. Sol kanattan gelen Nagatomo’nun pasında topla buluşan Belhanda’nın ceza sahası dışından çektiği şuta Hüseyin müdahale etse de topun filelerle buluşmasını engelleyemedi. 2-1

Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray'ın 2-1’lik üstünlüğüyle tamamlandı. 

Galatasaray ikinci yarıda ilk atağında golü buldu. 51. dakikada Belhanda sol kanattan topu sürerek rakip ceza sahasına yaklaştı. Feghouli ile girdiği verkaçtan sonra top ile buluşan Belhanda, ceza sahasına girer girmez yerden düzgün bir vuruşla topu filelere göndererek farkı ikiye çıkardı. 3-1 

61. dakikada Galatasaray çok net bir pozisyondan yararlanamadı. sağ kanattan topla beraber ceza sahasına giren Belhanda'nın yerden pasında müsait pozisyonda topla buluşan Ndiaye’nin vuruşunda savunma son anda araya girdi ve mutlak bir golü engelledi. 

İlerleyen dakikalarda mücadeledeki tempo iyice düşerken iki taraf da tehlike yaratmakta zorlandı. Kalan dakikalarda mücadelede başka gol sesi çıkmayınca Galatasaray sahadan 3-1’lik galibiyet ile ayrılarak puanını 39'a  çıkardı. Trabzonspor ise 33 puanda kaldı.  

Anahtar Kelimeler:
TrabzonsporGalatasaray
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.