Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi soner çetin recep tayyip erdoğan binali yıldırım

Galatasaray Zorlansa Da Kazanmasını Bildi

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Kadınlar Basketbol Süper Ligi 18.hafta mücadelesinde OGM Ormanspor'u 74-71’lik skorla mağlup etti. 

Glatasaray rakibi  OGM Ormanspor karşısında maça etkili başlayamadı ve ilk periyodu 13-24 geride tamamladı. 

İkinci periyoda Moriah Jefferson’ın arka arkaya bulduğu 4 sayı ile başlayan Galatasaray, ilerleyen anlarda Victoria Macaulay’ın turnikesiyle farkı yedi sayıya kadar indirdi. (19-26) Rakibinin bulduğu turnike isabetine Moriah Jefferson’ın üç sayılık isabetiyle cevap veren sarı kırmızılı ekip,bu dönemde rakibini durdurmakta zorlanınca konuk ekip farkı tekrar 11 sayıya kadar çıkardı ve devrenin bitmesine 06:29 kala Efe Güven molasına başvurdu. Galatasaray moladan Moriah Jefferson’ın arka arkaya bulduğu beş sayıyla dönünce bu sefer konuk ekip mola almak zorunda kaldı. (27-33) Bu moladan sonra da etkili oyununa devam eden sarı kırmızılı ekip şıl Alben’in arka arkaya basketleriyle farkı iki sayıya kadar indirmeyi başardı. İlerleyen anlarda Moriah Jefferson arka arkaya bulduğu sayılarla etkili olmaya devam eden Galatasaray devrenin bitmesine 01:48 kala skorda 35-35’lik dengeyi sağladı. Devrenin son anlarında Farhiya Abdi’nin faul çizgisinden bulduğu isabetle öne geçen Galatasaray, çeyreğin son saniyelerinde rakibinin tekrar öne geçmesine engel olamasa da Alperi Onar’ın üç sayılık basketiyle cevap vermeyi başardı ve Devreye 39-37’lik üstünlük ile gitti.  

İkinci devrenin başlarında Galatasaray rakibi GGM Ormanspor karşısında skor üretmekte zorlandı. İkinci yarıdaki ilk basketini üç dakika geride kaldıktan sonra bulan Galatasaray, bu dönemde yaptığı iyi savunmayla skoru dengede tuttu. Moriah Jefferson’ın basketiyle skoru 43-40’a getiren Galatasaray, ilerleyen anlarda rakibinin bulduğu üç sayılık basketlere engel olamayınca hakem molasına konuk ekip 43-46 önde girdi. Mola dönüşü İrem Naz Topuz’un üç sayılık basketiyle skora dengeyi getiren Galatasaray final periyodunada 54-53'lük üstünrlük ile gitti.  

Son çeyreğe Victoria Macaulay ve Işıl Alben’in arka arkaya bulduğu üç sayılık basketlerle başlayana Galatasaray skoru 60-57’ye getirdi. İlerleyen dakikalarda iki takım da skor üretmekte zorlandı.  Karşılaşmanın bitimine 01:21 kala OGM Ormanspor farkı iki sayıya indirse de Galatasaray Farhiya Abdi’nin kırk dokuz saniye kala bulduğu üç sayılık basket ile skoru 71-66’ya getirdi. Son otuz saniyeye girilirken  OGM Ormanspor farkı üç sayıya indirmesi üzerine mola alan sarı kırmızı ekip mola dönüşü Işıl Alben’in üç sayılık isabetiyle maçın bitimine on yedi saniye farkı altı sayıya çıkarak rahatladı. Kalan sürede bu avantajını koruyan sarı kırmızılı ekip mücadeleden 74-71’lik üstünlükle ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.