Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö tüik abd tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Halterde Tarihi Rekor 39 Madalya

U15-U17 Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası’nda Türkiye büyük bir başarı sağlayarak genel klasmanda Avrupa ikincisi oldu.

U15-U17 Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası’nda Türkiye madalya rekoruna imza attı. Polonya’nın Nowy Tomysl şehrinde organize edilen Şampiyonada milli halterciler 10 altın, 11 gümüş ve 18 bronz olmak üzere toplam 39 madalya ile  Türk halter tarihinin en çok madalya kazanan kafilesi oldu. 23 ülkeden 320 sporcunun katıldığı şampiyonaya Türkiye kafilesi 14 erkek ve 14 bayan olmak üzere toplam 28 sporcuyla katıldı. Müsabakalar sonrasında genel klasmanda 1836 puan toplayan Türkiye Polonya’nın ardından Avrupa ikinciliği kupasını kazandı. Genel klasmanda Romanya 3., Ukrayna ise 4. Sırada yer aldı.

3 REKOR 3 ALTIN CANER’DEN
U15 kategorisinde podyuma ikinci gün çıkan milli sporcumuz Caner Toptaş Avrupa rekorlarını kırarak zirvedeki yerini aldı. Sporcumuz koparmada 99 kilo, silkmede 124 kilo toplamda da 223 kiloluk dereceleriyle Yıldızlar Avrupa rekorlarının yeni sahibi oldu.



TAŞIPNAR “GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUZ”
Türk halterinin geleceğe umutla baktığını ifade eden Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, Polonya’da çok önemli bir başarıya imza attıklarını söyledi. Taşpınar, “Türk halteri adına göreve geldiğimiz günden beri özellikle altyapı ve kulüpleşmeye büyük önem verdik. Güçlü ve yetenekli sporculardan oluşan altyapı milli takımlarımız var. Sporcularımız Polonya’da adeta tarih yazdı. Madalyalar kazanıp rekorlar kırdılar. Avrupa şampiyonasında 39 madalya kazanmak çok önemli bir başarı. Bu başarıdan dolayı tüm camiamızı tebrik ve teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Rio Olimpiyat Oyunlarında 12 yıl aradan sonra gümüş madalya kazanmanın da önemine vurgu yapan Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar sözlerini şöyle tamamladı:
 “Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ve spor teşkilatımızın dopinge karşı aldıkları tavır oldukça yeni yol haritamızı belirlememize yardımcı oldu. Biz ne olursa olsun temiz madalya istiyoruz. Bu konuda çok hassas ve büyük bir titizlikle çalışıyoruz, çalışmalarımızın karşılığını da sporcularımız madalya ile taçlandırıyorlar. Yıllar sonra olimpiyatlarda madalya kazanmak bizi daha da hırslandırdı. Hedefimiz 2024 olimpiyatlarında büyük başarılar elde etmek. Şimdi yıldız sporcularımız ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek tarihi başarıyı elde etti. Biz hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz, bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.