Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

Henry Onyekuru Yeniden Galatasaray'da

Galatasaray Sportif AŞ, profesyonel futbolcu Henry Chukwuemeka Onyekuru’nun geçici transferi üzerine kulübü AS Monaco Fotball Club ile anlaşmaya varıldığını KAP'a bildirdi.

Galatasaray Sportif AŞ’nin KAP’a yaptığı bildirim şu şekilde:

"Profesyonel futbolcu Henry Chuckwuemeka Onyekuru ve Kulübü AS Monaco Football Club SAM ile oyuncunun 2019-2020 sezonu sonuna kadar geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun kulübüne net 750.000 Euro tutarında geçici transfer ücreti ödenecektir. Futbolcuya ise net 650.000 Euro sabit transfer ücreti ödenecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Henry Onyekuru sağlık kontrolünden geçti

Yeniden Galatasaray’a transfer olan Henry Onyekuru,  Medical Park’ta sağlık kontrolünden geçti.

Henry Onyekuru kimdir?

5 Haziran 1997 tarihinde Nijerya’nın Onitsha şehrinde dünyaya gelen Henry Chukwuemeka Onyekuru, futbol kariyerine 2010 yılında Aspire Akademisi’nde başladı. 2015 yılında akademiden mezun olan Nijeryalı futbolcu, Belçika’nın KAS Eupen takımında profesyonel futbol kariyerine adım attı.

Belçika 2. Ligi’nde başladığı kariyerinin ilk sezonunda takımının 1. Lig’e yükselmesinde önemli rol oynayan Onyekuru, 2016-17 sezonunda da gösterdiği performansla Avrupa’nın büyük kulüplerinin dikkatini çekti. O sezon çıktığı 38 maçta 23 gol kaydeden Onyekuru, gol krallığı yarışında zirveyi Lukasz Teodorczyk ile paylaştı.

Premier Lig ekibi Everton’ın 2017 yazında transfer ettiği Niyeryalı futbolcu, tecrübe kazanması için kiralandığı Anderlecht’te geçirdiği sakatlık öncesinde lig ve Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı 28 maçta 10 gol atma başarısı gösterdi.

Buradaki performansının ardından dikkatleri bi kez daha üstüne çeken Onyekuru, 2018 yazında bu kez kulübümüze kiralandı. 2018/2019 sezonunda Galatasaray ile çıktığı 44 karşılaşmada 16 gol atıp 6 asist yapan genç futbolcu, takımımızın geçtiğimiz sezon gösterdiği başarıda pay sahibiydi.

Galatasaray’daki kiralık kariyerini tamamladıktan sonra takımı Everton tarafından bonservisi Fransa’nın AS Monaco takımına satılan Onyekuru, bu sezon Ligue 1’de 4 kez forma giydi.

2017 yılı itibarıyla Nijerya Milli Takımını formasını da giymeye başlayan Henry Chukwuemeka Onyekuru’nun kariyerinde Türkiye Süper Lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası şampiyonluğu ve Belçika Süper Kupa zaferi bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.