Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Kadınlar Basketbol Süper Liginde Şampiyon Fenerbahçe

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin final serisinde Çukurova Basketbol'u 80-68 mağlup ederek seride durumu 3-1'e getirerek 2018-2019 sezonunun şampiyonu oldu.

Karşılaşmada ilk sayılar Çukurova Basketbol’dan gelirken; Fenerbahçe karşısında 5-0 seri yakaladı. Fenerbahçe, Kelsey Plum ve Zandalasini’nin sayılarıyla konuk ekibe karşılık verirken; farkı da 1’e indirdi. Chealse Gray’in hücumun son saniyedeki basketine Tuğçe Canıtez’in üç sayılık isabetiyle rakibine cevap veren Sarı Lacivertliler, Zandalasini’nin basketiyle farkı tekrar bir sayıya indirdi ve televizyon molasına 9-10 geride girdi.  Moladan da 7-0’lık seriyle dönen Fenerbahçe,  Chelsea Gray’in sayılarına engel olamasa da Kaptan Birsel ile  üst üste bulduğu üç sayılık basketlerle ilk çeyreği 26-18 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe de iyi bir başlangıç yapan Fenerbahçe,, Kaptan Birsel’in sayısıyla farkı çift hanelere çıkaran Fenerbahçe, Kia Vaughn ve Cecilia Zandalasini ile sayılar üreterek farkı açmayı başardı(39-23). Çukurova Basketbol’un Kelsey Bone ve Şaziye Üner’in basketlerine engel olamayan Fenerbahçe, Zandalasini’nin iki sayılık isabetiyle farkı tekrar 15 sayıya çıkardı. Çeyreğe Chelsea Gray’in iki sayılık basketi noktayı koysa da Fenerbahçe soyunma odasına 45-32 önde girdi.

İkinci yarıya Kaptan Birsel’in sayılarıyla başlayan Fenerbahçe, Chelsea Gray’in üçlüğüne Tuçe Canıtez ile karşılık verdi(52-37). Hem hücumda hem de savunmada istediği oyunu sergileyen Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, üçüncü çeyreği 20 sayılık farkla 66-46 önde tamamladı.

Final periyoduna Kaptan Birsel ve Ayşe Cora’nın basketleriyle başlayan Fenerbahçe, Kiah Stokes’un turnikesiyle farkı tekrar 20 sayıya çıkardı(75-55). Son bölüme kadar rakibi karşısında üstünlüğü bırakmayan Fenerbahçe maçı 80-68; seriyi ise 3-1 kazanarak üst üste ikinci ve toplamda 14. şampiyonluğuna ulaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.