Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI kızılay recep tayyip erdoğan operasyon başbakan binali yıldırım

Kaf Kaf Küllerinden Doğacak

Karşıyaka Belediyesi, sportif başarısızlığın yanı sıra ekonomik olarak da çıkmaza giren Karşıyaka Spor Kulübü’ne maddi kaynak yaratmak ve düzlüğe çıkartmak için dev bir kampanya başlattı. Bir araya gelen iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleri destek sözü verdi. Başkan Akpınar, “Şimdi; kırgınlık ve küslük zamanı değil, destek zamanı. Buradaki herkesin, Kaf Sin Kaf’a sahip çıkma sorumluluğu ve zorunluluğu var” dedi. Hedef ilk etapta transfer yasağını kaldırmak.
 
En Kapsamlı Kampanya
 
Kötü bir sezon geçiren ve küme düşen Karşıyaka Spor Kulübü, transfer yasağı ve vadesi gelen borçlar yüzünden maddi olarak da çıkmaza girdi. 104 yıllık geçmişi ile Türkiye’nin en köklü spor kulüplerinden biri olan Karşıyaka Spor Kulübü’ne bu zor süreçte en büyük destek Karşıyaka Belediyesi’nden geldi. Kaymakam Saadettin Yücel ve Kulüp Başkanı Mutlu Altuğ’un da desteğini alan Başkan Akpınar, kulüp tarihinin en kapsamlı kampanyasını başlattı. Kampanyanın tanıtım toplantısına Karşıyakalı işadamları, müteahhitler, STK temsilcileri ve ilçenin kanaat önderleri ile birlikte yaklaşık 200 kişi katıldı, destek sözü verdi.
 
İlk Destek Başkan Akpınar’dan
 
Kampanyanın içeriğine göre ilk etapta transfer yasağının kalkması hedeflenecek. İhtiyaç duyulan para miktarı için, dayanışma toplantısına katılanlardan -bütçelerine göre- bağış ya da reklam karşılığı maddi destek alınacak. Yardımlar, kulübün Varlık Yönetimi kurulunca kayıt altına alınacak. Kampanyayı ilk olarak başlatan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 50 bin lira destek verecek. Zorunlu ödemelerin yapılmasının ardından, altyapı, tesisleşme ve düzenli gelir sağlanması için yeni bir sistem oluşturulacak.
 
“Şimdi Birlik Ve Destek Zamanı”
 
Sözlerine “Biz büyük bir aileyiz” diyerek başlayan Başkan Akpınar, şu ifadeleri kullandı:
 
“Bu sene sportif başarıyı sağlayamadık ve küme düştük ancak Karşıyakalılık kültürü asla küme düşmez. Bugün başarı ya da başarısızlığı konuşmayacağız çünkü içinde bulunduğumuz durum hepsinden daha kötü. Belediye olarak yasal desteğimiz sürüyor ve sürecek ancak bu yeterli değil. Bu yüzden herkes elini taşın altına koymak zorunda. Şimdi; kırgınlık ve küslük zamanı değil, destek zamanı, birlik zamanı. Burada bulunan herkesin, Kaf Sin Kaf’a sahip çıkma sorumluluğu var. Bizi bir arada tutan tek şey Karşıyakalılık ruhu ise bunu yaşatmak da bizim görevimiz. Bizim için vazgeçilmez olan, Karşıyaka halkının gönül bağı ile bağlı olduğu kulübümüzdür. Kuru kuruya ‘Karşıyakalıyım’ demeyi bırakacağız ve kulübümüze sahip çıkacağız.”
 
“Kulübe Sahip Çıkmak Asli Görevimiz”
 
Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, “Türkiye’nin en köklü spor kulüplerinden biri olan Karşıyaka Spor Kulübü’ne destek olmak ve Karşıyakalılık ruhunu yaşatmak hepimizin asli görevi olmalı. Bu salonda bulunan herkesin, bu anlamlı kampanyaya gönülden destek vereceğinden eminim” diye konuştu.
 
“Herkesin Desteğine İhtiyacımız Var”
 
Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Mutlu Altuğ da, “Sportif yönetim anlayışımızı güven ve şeffaflık üzerine kurduk. Tüm giderlerimizi, her harcamamızı açık bir şekilde yayınlayacağız ve kimsenin yüzünü kara çıkartmayacağız. Bu süreçte, her kesimin desteğine ihtiyacımız var” dedi.
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.