Öne Çıkanlar deprem azerbaycan KENAN DOĞULU meclis demet akalın zorlu psm Sertab Erener Aleyna Tilki gülben ergen cem yılmaz Ebru Gündeş tarkan

NBA Yıldızlarından Noel Günü Basketbol Şöleni

Bir NBA geleneği olan Noel Günü Maçları bu yıl evinize 69. kez konuk olacak. Bu önemli basketbol şöleni 25 Aralık Pazar günü, Türkiye’de yerel saatlerinde TV8 ve TV5 kanallarından izlenilebilecek.


Kia NBA MVP’leri Stephen Curry, Kevin Durant, LeBron James ve Derrick Rose Noel günü evlere konuk olacak. ABD’de, ABC ve ESPN kanallarında yayınlanacak beş maçta; rakipler, genç yıldızlar ve en iyi takımlar karşı karşıya gelecek. Bu önemli basketbol şöleni, Türkiye’de de yerel saatlerinde TV8,5 kanalından izlenebilecek.


Noel Günü birçok NBA yıldızı evinize konuk olacak. Son sekiz Kia NBA MVP Ödülünü kazanan oyuncular, son dokuz sezonun skor liderleri, 2016 NBA All-Star maçının 15 oyuncusu ile 2015-16 All-NBA First Team takımının tüm kadrosu Noel Günü maçlarında sahaya çıkacak. Noel Günü maçlarında NBA’in en iyi rekorlarını elinde bulunduran beş takımdan dördü mücadele edecek. Bunlar arasında, 2016 finallerinden bu yana ilk kez karşılaşacak olan son NBA şampiyonu Cleveland Cavaliers ve 2015 şampiyonu Golden State Warriors da yer alıyor.


Artık bir NBA geleneği olan Noel Günü maçları, ligin tarihinde 69. kez gerçekleşiyor. ABD’de ABC ve ESPN kanallarında yayınlanacak beş müsabaka, 25 Aralık Pazar günü 200’den fazla ülkede 40’in üzerinde dilde izlenebilecek. Maçlar, Türkiye’de de yerel saatlerinde TV8,5 kanalından izlenebilecek. 1.3 milyar taraftar ise ligi sosyal medyadan takip edecek.


İşte, bugüne kadar oynanan NBA Noel Günü maçları ile ilgili istatistikler;


San Antonio Spurs’ten Manu Ginobili ve Tony Parker birlikte normal sezonda 625 maç kazandı ve bugüne kadar birlikte en çok maç kazanan ikililer arasındaki yerini aldı. NBA tarihinde yalnızca dört ikili, takım arkadaşı olarak San Antonio’da 15. sezonlarında bulunan Ginobili ve Parker’in birlikte kazandığından daha fazla maç kazandı. Spurs, 25 Aralık’ta Chicago Bulls’u konuk edecek.


Cleveland’dan Tristan Thompson Noel Günü oynanacak müsabakada üst üste 399. maçina çikarak Cavaliers tarihindeki en uzun, NBA’deki ise en uzun soluklu performanslardan birine imza atacak. Thompson 10 Şubat 2012 tarihinden itibaren her maçta oynadi.


Chicago’dan Dwyane Wade, Noel Günü sahaya çıkacak isimler arasında 277 sayıyla en yüksek skora sahip oyuncu konumunda. Wade, tüm zamanların en iyi istatistiklerine sahip Kobe Bryant (395 sayı) ve Oscar Robertson’in (377) ardından üçüncü sırada yer alıyor. Wade ayni zamanda Noel gününde oynanan müsabakalarda da lider durumda (bu sene 11. maçında).


Bu yılın yoğun başlangıcından sonra NBA tarihinde Noel Gününün sonunda 242 maç oynanmış olacak.


51 maçla NBA tarihinde en çok maç yapan New York Knicks bu sene Noel gününde Boston Celtics’i (30. kez sahaya çıkacak) konuk edecek. İkinci sırada yer alan Los Angeles Lakers ise LA Clippers ile karşılaşacakları müsabakada 43. kez Noel Maçına çıkacak.


Golden State’ten Kevin Durant aktif oyuncular arasında 2010 yılında Oklahoma City Thunder’da oynadığı zamanlarda Denver Nuggets’a karşı attığı 44 sayıyla Noel Maçlarında en yüksek sayıya ulasan oyuncu unvanına sahip (Bernard King, 1984’te Knicks ile New Jersey Nets’e attığı 60 sayıyla tek bir Noel Maçında en çok sayı atan oyuncu unvanını elinde bulunduruyor).


Noel Günü maçlarında sahaya çıkacak ilk beşlerde 22 ülkeyi temsil eden 37 uluslararası oyuncu yer alacak. Spurs altı oyuncuyla en çok uluslararası oyuncuya sahip takımken Knicks, Thunder, Lakers ve Minnesota Timberwolves’ta beser yabancı oyuncu yer alıyor.


New York’tan Carmelo Anthony, Noel Günü maçlarında en az dört kez oynayan tüm oyuncular arasında 34.3 sayı ile en yüksek ortalamaya sahip. Anthony bu sene besinci Noel müsabakasına çıkacak.


Warriors bu sezon maç başına 31.5 asist ile ligin en iyi ortalamasına sahip. NBA’in tek sezonda en iyi asist ortalaması rekoru ise 1984-85 sezonundaki 31.4 ortalaması ile Lakers’a ait.


Bu yıl, NBA’in en çok hatırlanan Noel Günü maçlarından biri olan ve Patrick Ewing’in son saniye sayısıyla Knick’in Bulls’u 86-85 mağlup ettiği müsabakanın 30. yıl dönümü. O maçta Michael Jordan, katıldığı altı Noel maçından ilkinde 30 sayı atmıştı.


Lakers, Noel gününde 21 maç kazanarak Knicks’in 22 maçlık rekorunun ardından ikinci sırada yer alıyor.


Üst üste dokuzuncu yılında NBA Noel Gününde beş müsabaka oynanacak.


Clippers’tan DeAndre Jordan, 2011 yılında Golden State’e karşı engellediği sekiz sutla bir Noel Günü müsabakasında en çok blok yapan oyuncu rekorunu elinde tutuyor.


Ünlü sunucu Mike Breen ile yorumcular Jeff Van Gundy ve Mark Jackson, ABC kanalında Noel Günü beraber sunacakları Cavaliers-Warriors maçında yedinci kez bir araya gelecek.


Beş oyuncu Noel günü müsabakalarında en iyi triple-double istatistiklerine imza attı. Bunların arasında bu sene sahada izlediğimiz Cleveland’dan LeBron James ve bu sezon 13 triple-double ile NBA’nin en iyi derecesine sahip Oklahoma City’den Russel Westbrook da bulunuyor. Diğer üç oyuncu ise Billy Cunningham, John Havlicek ve Oscar Robertson


Bu sezon maç başı en az 20 sayı ortalamaya sahip 21 yaşındaki dört oyuncu, ilk Noel Günü maçlarına çıkacak. Bu isimler; Minnesota’dan Zach LaVine, Karl-Anthony Towns ve Andrew Wiggins ile New York’tan Kristaps Porzingis.


NBA tarihinde bir çeyrekte en çok sayı atan iki oyuncu da Noel Günü sahada olacak. Golden State’ten Klay Thompson, 23 Ocak 2015’te üçüncü çeyrekte Sacramento Kings’e 37 sayı atarak NBA rekorunu elinde bulunduruyor. Clevelands’tan Kevin Love ise 23 Kasım 2016’da Portland Trail Blazers’e karşı ilk çeyrekte sergilediği 34 sayılık performansla ikinci sırada yer alıyor.


Timberwolves, tarihinde ilk kez Noel Günü maçlarına çıkacak.


Noel Günü Maç Programı


Boston Celtics - New York Knicks 20:00 TV 8.5

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 22:30 TV 8.5

Chicago Bulls - San Antonio Spurs 01:00 TV 8.5

Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 04:00 ESPN

LA Clippers - Los Angeles Lakers 06:30 ESPN
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.