Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Passolig Kartlı Taraftar Sayısı İki Milyonu Aştı

2014 yılında hayata geçen Passolig uygulaması sonrasında Passolig Kart sahibi taraftar sayısı 2 milyonu aştı. Bu süre zarfında, en fazla Passolig Kart’ı 400.367 kart ile Fenerbahçeli taraftarları alırken Galatasaray 377.239, Beşiktaş da 320.615 ile 300 bin barajını geçen takımların arasında yerini aldı. Bu sezon taraftarının büyük desteği ile Avrupa kupalarına katılmayı garantileyen Konyaspor 100.418 ile Anadolu takımları arasında 100 bin barajını geçen tek takım oldu.

Passolig geride kalan yaklaşık iki yıllık döneme ilişkin üyelik verilerini açıkladı. 2 yılsonunda, 2 milyonun üzerinde üyeye ulaşan Passolig Kart’ın Türkiye’nin 81 ilinde satışı gerçekleşti. Fenerbahçeli taraftarlar, 400 binin üzerinde Passolig Kart ile Türkiye’de ilk sırayı aldı. Konyaspor da Anadolu takımları arasında 100 bin barajının üzerine çıkan tek takım olarak dikkat çekti. 

PTT 1. Lig’de ise Spor Toto Süper Lig’e çıkma mücadelesi veren Adana Demirspor, 39.162 Passolig Kart ile en üst basamakta yer aldı. Adana Demirspor’u ise Samsunspor, Balıkesirspor ve Adanaspor takip etti.

Fenerbahçeli kadın taraftarlar zirvede

Fenerbahçeli kadın taraftarlar da Passolig Kart sayısında zirvede yer aldı. Sarı-lacivertli takımın kadın taraftarları 43 bin 539 Passolig Kart ile birçok Süper Lig takımının üzerinde yer alırken, sarı lacivertlileri toplam 44 bin 291 kadın taraftarla Galatasaray ve Beşiktaş takip etti. 

Öte yandan Passolig Kart sahiplerinin yaş aralığı dağılımına bakıldığında en büyük kesimi, seyircilerin yarısından fazlasına karşılık gelen (yüzde 53,3) 19-35 yaş aralığı oluşturuyor. Bu yaş kesimini yüzde 28,4 ile 35-55 yaş aralığındaki taraftarlar takip ediyor.

Seyirci ve bilet satışları arttı

2015-2016 sezonunda Süper Lig ve PTT 1. Lig’deki seyirci, bilet sayısı ve hasılat önemli ölçüde arttı. Mayıs ayı itibariyle her iki ligdeki toplam seyirci sayısında, geçen sezonun aynı dönemine göre yüzde 33,50 oranında artış oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.