Öne Çıkanlar deprem KENAN DOĞULU meclis gülben ergen tarkan Ebru Gündeş ambulans kıbrıs cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan kılıçdaroğlu İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu zidane

Piyasa Değeri En Yüksek Futbolcular

Avrupa’nın beş büyük ligindeki piyasa değeri en yüksek futbolcular belli oldu. Milli futbolcumuz Cenk Tosun’un Türk futbol tarihinin en büyük transferini yaparak Beşiktaş’tan Everton’a toplamda 28 milyon euroya transfer olduğu şu günlerde Interpress’in CIES Football Observatory tarafından açıklanan verilerden derlediği bilgilere göre, Avrupa’nın 5 büyük liginde top koşturan oyuncular arasında en değerli futbolcunun Brezilyalı Neymar olduğu belirlendi. 

PSG forması giyen sambacı futbolcunun piyasa değeri 213 milyon euro olarak hesaplanırken, ikinci sırada 202,2 milyon euro ile Barcelona’nın yıldızı Lionel Messi, üçüncü sırada ise 194,7 milyon euro piyasa değeri ile Tottenham’ın golcüsü Harry Kane’in bulunduğu açıklandı.

Ronaldo 49. sırada …

Avrupa’nın beş büyük liginde oynayan en değerli 100 oyuncunun yer aldığı listede İngiltere Premier Ligi'nden beş oyuncu ilk on içinde yer alırken bu oyunculardan ikinci sıradaki Harry Kane 194,7 milyon euro, altıncı sıradaki Dele Alli 171,3 milyon euro, yedinci sıradaki Kevin de Bruyne 167,8 milyon euro, sekizinci sıradaki Romelu Lukaku 164,8 milyon euro ve onuncu sıradaki Paul Pogba 147,5 milyon euro ile yer aldılar. Bu oyuncular dışında ilk on içinde yer alan diğer futbolculardan Fransa’da top koşturan 192,5 milyon euro değerindeki Kylian Mbappe dördüncü, İtalya’da Juventus forması giyen 174,6 milyon euro değerindeki Paulo Dybala beşinci ve İspanya’da Atletico Madrid’in dünyaca ünlü yıldızı Antoine Griezmann’nın da dokuzuncu sırada bulunduğu tespit edildi. Real Madrid forması giyen dünyanın en ünlü futbolcularından Cristiano Ronaldo’nun ise 80,4 milyon euroluk değeri ile listede 49. sırada yer alması dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.