Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken fetö şehit adana abd Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tesk yunanistan tüik

Potanın Perileri’nin Rakibi Yunanistan

FIBA 2017 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası’nda, Türkiye’nin rakibi Rusya’yı 62-58 yenen Yunanistan oldu. Mücadele 22 Haziran Perşembe günü Prag Arena’da gerçekleşecek. Periler'in maçı kazanması halinde Türkiye yarı-finale yükselecek ve gelecek yıl düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası'na katılmayı garantileyecek.
 
Çek Cumhuriyeti’nin Prag kentindeki Sportovni Hala Kralovka Salonu’nda oynanan 2. Tur maçında Rusya-Yunanistan karşılaşması  62-58’lik skorla Yunanistan’ın galibiyeti ile sonuçlandı.
 
Yunanistan çeyrek finale yükselerek A Milli Kadın Basketbol Takımımız ile eşleşti. Karılaşma yarın Prag Arena'da gerçekleşecek. 
 
Şampiyonada çeyrek final maçları 22 Haziran Perşembe günü, yarı final karşılaşmaları 24 Haziran Cumartesi günü, final ise 25 Haziran Pazar günü Prag’da oynanacak.
 
Çeyrek final eşleşmeleri şöyle;
 
İspanya-Letonya
Fransa-Slovakya
 Belçika-İtalya
Türkiye-Yunanistan

A Milli Kadın Basketbol Takımımızın kaptanı Şaziye İvegin Üner, Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek final öncesi takımı ve süreci değerlendirdi. 

Üner, "Bizim için grup maçları çok önemliydi. Grubumuzdan lider çıkmak istiyorduk. Çeyrek finale iki gün dinlenerek avantajlı gitmek bizim için önemliydi. Zor bir grubumuz vardı; baktığınız zaman bizim gruptaki üç takım da şu anda çeyrek final oynayacak. Şimdi ise önümüzde en önemli maç var. İnşallah yarın galibiyet alıp ilk hedefimiz olan Dünya Şampiyonası kapısını açacağız. Bunun ardından da diğer hedefimize, yani madalyaya ulaşmak istiyoruz" dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.