Öne Çıkanlar Arap Çinde üniversite öğrenci sayısı Çin Büyükelçiliği Çin Yeni Bir Ticari Telekomünikasyon Uydusu Fırlattı Çin Ticari Uçak Şirketi Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çin Eximbanktan 300 Milyon Dolar Kredi Sağladı Çin Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Çeyiz Kadar Önemli Çin Ulusal Bayramı

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı Başlıyor

2 bin 200 yüzücünün katıldığı Samsung Boğaziçi Yüzme Yarışı Pazar günü başlıyor.

Bu yıl 49 ülkeden 1200’ü yerli, 1000’i yabancı toplam 2200yüzücünün katıldığı ve Dünya Açık Su Yüzme Birliği (WOWSA) tarafından “Dünyanın En İyi Açık Su Yüzme Organizasyonu” seçilen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, bu yıl 23 Temmuz Pazar günü yapılacak. Yarıştan bir gün önce Kuruçeşme Cemil Topuzlu parkında kurulacak etkinlik alanında geçtiğimiz yıllarda şampiyon olmuş yüzücülerin katıldığı bir “All Star Yüzme Gösterisi” düzenlenecek.

İstanbul’a ve Her İki Kıtaya Büyük Değer Katıyor”

Yarışla ilgili değerlendirmelerde bulunan Samsung Electronics Türkiye Baskani DaeHyun Kim, yarışmanın kıtalararası olması nedeniyle dünyada esi olmadığına vurgu yaparak, “TMOK organizasyonuyla yapılan ve 13 yıldır destek vermekten gurur duyduğumuz bu organizasyon sadece İstanbul ve Türkiye’ye değil; her iki kıtaya büyük değer sağlıyor” dedi.

Konuşmasının devamında Samsung sponsorluğuyla birlikte yarışlara artan ilgilinin kentin turizmine de önemle katkılar sağlayacağını belirten Kim açıklamasını şu sözcüklerle sonlandırdı:

 “Samsung olarak, sporla özdeşlesen değerlerin toplumlara katkısının farkındayız. Bu bilinçle faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerde sportif aktiviteleri desteklemeye büyük önem veriyoruz. Hem Cumartesi günü gerçekleşecek olan “yemek atölyeleri, Flyboard gösterisi ve Gear VR sanal gerçeklik deneyimleri” etkinliklerine, hem de Pazar günü tüm İstanbulluları denizde ve karada bu büyük heyecana ortak olmaya davet etti.”

“Binlerce Yüzücü İçin Eşsiz Bir Deneyim Olacak”

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ise konuşmasında Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’ nın yüzmeye gönül veren binlerce insani bir araya getirdiğini ve ülkemizin tanıtımına önemli katkıları olduğunu belirtti. Erdener konuşmasını “TMOK olarak Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’ nı kitlesel bir etkinlik olarak geliştirmek için yıllardır çalışıyoruz. Bu çabalarımızın karşılığını da yarışa dünyanın farklı ülkelerinden binlerce yüzücünün katilliğini ve herkesin yarıştan mutlu ayrıldığını görerek alıyoruz. “Organizasyonun bu yıl 49 ülkeden 1200’ü yerli, 1000’i yabancı 2200 yüzmeye gönül veren insani bir araya getirerek onların essiz bir deneyim yasatacağını vurguladı

TMOK Başkan Yardımcısı ve Boğaziçi Organizasyon Komitesi Başkanı Nihat Usta ise konuşmasında, TMOK olarak, 29 yıldır “Herkes için Spor” teması altında binlerce kişiye Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı ile Asya’dan Avrupa’ya yüzerek geçme fırsatı sunduklarını vurguladı. “Bu olağanüstü deneyimi yasamak için dünyanın hemen her bölgesinden gelen yüzücüler; spor yapma, iki kıta arasında kulaç atma ve sporun birleştirici, rekabetçi değerlerini deneyimleme olanağı buluyor” diye konuştu.


 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.