Sarayın Sultanları Avantaj Yakaladı

EuroCup Women final turu ilk maçında Galatasaray, İtalyan temsilcisi REYER Venezia'yı 90-68 mağlup ederek rövanş için avantajlı skor elde etti.

Mücadeleye taraftarın müthiş desteğiyle başlayan sarı-kırmızılı temsilcimiz, Jelena Dubljevic’in üst üste 4 sayısıyla öne fırladı. İlk bölümlerde Allie Quigley ve Gintare Petronyte de skora destek verince takımımız altı dakikada 15-9 öne geçti. Bu bölümün ardından Venezia set hücumlarında pota altını etkili kullanıp dış atışlardan da bulduğu isabetlerle çeyreğin son iki buçuk dakikasına 15-17 önde girdi. Takımımızın hocası Marina Maljkovic mola istedi. Moladan sonra Epoupa ve Petronyte’nin sayılarıyla maça dönen ekibimiz yeniden öne geçmesini bilerek ilk çeyreği 25-19 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Quigley’nin üst üste basketleriyle başlayan ekibimiz beş dakikalık bölümde skoru 33-30’a getirdi. Bu bölümün ardından hücum ritmini ve savunma direncini artıran takımımız hızlı hücumlarla da sayı bularak son bölümlere üstün girdi. Son bir dakikada 39-32 önde olan Galatasaray kalan sürede de farkı açarak soyunma odasına 8 sayılık fark ile 43-35 üstünlükle girdi.

Üçüncü çeyrek başa baş mücadeleyle başlamasına karşın taraftarın muhteşem desteğini arkasına alan Sarayın Sultanları hücumda Allie Quigley’nin özel performansıyla üçüncü çeyreğin bitimine dört dakika kala rakibimiz molasına başvurdu (57-46). Mola dönüşünde yine iyi savunma yapan sarı kırmızılı ekip, Petronyte’nin sayılarıyla durumu 62-46’ya getirdi. Çeyreğin son bölümlerinde de oyuna ağırlığını iyice koyan Galatasaray farkı 20 sayıya çıkarmasını bildi (66-46). Kalan sürede gelen karşılıklı basketlerle final periyoduna temsilcimiz  68-47 üstünlükle girdi.

Final periyoduna iki ekip de düşük tempoyla başlarken REYER Venezia iki dakikada 7-2’lik seri yakalayarak farkı azalttı. Buna karşılık olarak Dubljevic ve Quigley üst üste sayılar bularak rakibe nefes aldırmayan temsilcimiz karşılaşmanın bitimine 05:49 kala skoru (76-54)'e taşıdı. Son bölümlerde maçın yıldızı ve en skorer ismi Allie Quigley çıktı. Amerikalı guard, 32 dakikada 34. sayısını kaydederken skor da 81-57’ye taşıdı. Karşılaşmanın kalan sürelerinde iki ekip de karşılıklı basketlerle geçerek farkı koruyan temsilcimiz Galatasaray mücadeleden 90-68 galip ayrıldı.

Galatasaray bu skorla 18 Nisan Çarşamba günü saat 21:00’de Palasport Taliercio’da oynanacak rövanş için avantaj yakalayarak kupanın ucundan tuttu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.