Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer Pandemi cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş abd Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Sarayın Sultanları EuroCup Women’da Son 16 Turunda

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, EuroCup Women playoff turu rövanş mücadelesinde Lointek Gernika Bizkaia’yı konuk etti. Sahadan  76-58’lik galibiyet ile ayrılan Galatasaray EuroCup Women’da son 16 turuna katılmaya hak kazandı.

Karşılaşmaya çok hızlı başlayan Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Monika Grigalauskyte ve Farhiya Abdi’nin bulduğu üç sayılık isabetlerle momentumu arkasına aldı. Karşılaşmanın ilk 3 dakikası boyunca rakibine sadece 2 sayı şansı veren Sarayın Sultanları, bu dönemi 10-2 önde geçti. İlerleyen dakikalarda Victoria Macaulay sayılarıyla karşılaşmanın ilk 5 dakikası 14-2 Galatasaray'ın üstünlüğü ile geçildi. Çeyreğin ikinci yarısında rakibimiz daha iyi hücum etse de takımımız Monika Grigalauskyte, Victoria Macaulay ve Işıl Alben’in basketleriyle takımımız ikinci periyoda 25-12’lik üstünlükle girdi.

İkinci çeyreğin ilk dakikalarında takımımız, rakibimizin yaptığı alan savunmasına hücum etmekte zorlansa da iyi savunmasıyla skoru kontrol etti. İkinci çeyrek karşılıklı basketler ile Galatasaray'ın 44-31’lik üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıdaki ilk sayılarını Moraih Jefferson ile bulan Saray'ın Sultanları, çeyreğin iki buçuk dakikası geride kalırken Farhiya Abdi ile bulduğu üç sayılık isabetle farkı 17 sayıya çıkarark skoru 50-33’e getirdi. Sonraki üç dakika boyunca iki takım da skor üretmekte zorlansada rakibimiz bulduğu turnike basketiyle harektelensede Sarayın Sultanları, bu baskete Farhiya Abdi ve Alperi Onar’ın sayılarıyla cevap vererek farkı 18’e kadar çıkardı. (55-37) Çeyreğin son anlarında Sinem Ataş’ın sayılarıyla skoru 60-43’e getiren Sarayın Sultanları son çeyreğe 17 sayılık fark ile önde girdi.

Yakaladığı momentumun etkisiyle karşılaşmanın final periyoduna çok hızlı giren Sarayın Sultanları, Victoria Macaulay, Farhiya Abdi ve Işıl Alben’in sayılarıla 7-0’lık bir seri yakalayarak farkı  24 sayıya kadar çıkardı. (67-43) Mücadelenin son 7 dakikasına girilirken rakibimiz 0-5’lik bir seri yakaladı. İlerleyen dakikalarda hücum etmekte zorlanan Sarayın Sultanları mücadelenin son 4 dakikasına 17 sayılık avantaj ile girdi. Karşılaşmanın son dakikalarında iki takımda skor üretmekte zorlanırken Sarayın Sultanları Victoria Macaulay ‘ın bulduğu basket ile skoru 70-51’e getirdi. Farkın 19’a çıkmasından sonra rahatlayan Saray'ın Sultanları sahadan 76-58’lik galibiyet ile ayrıldı ve EuroCup Women’da son 16 turuna kalmaya hak kazandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.