Öne Çıkanlar çin İyi Parti kosgeb Op. Dr. Volkan Erdoğan  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası Emirates NBD Bank PJSC 1 Haziran 2021 tarihine kadar Ankarada uygulanacak koronavirüs önlemleri Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu.

'Şikede Kumpas' İddianamesi Hazır

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca ‘Futbolda Şikede Kumpas’ soruşturması tamamlanarak bir numaralı şüpheli Fethullah Gülen’inde aralarında bulunduğu 108 kişi hakkında iddianame hazırlandı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, bir numaralı şüpheli olarak FETÖ elebaşı Fetullah Gülen yer aldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu tarafından hazırlanan iddianame üzerindeki incelemesini tamamladı. Başsavcılık, iddianameyi, 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ne iletti.

Bir numaralı sanık FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu 108 kişi hakkında hazırlanan iddianame, başsavcılığa sunuldu.

İddianamede 2011 yılında futbolda şike operasyonlarının Fethullah Gülen talimatıyla başlatıldığı yer aldı.

Terör örgütü lideri Gülen’in, örgüt yöneticilerine ‘Kitleleri etkilemek için futbol camiasına da girelim’ dediği ve bu amaçla Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın futbol dünyasında etkin olmak amacıyla seçildiği belirtildi.

İddianamede yer alan diğer bir ayrıntı da oldukça dikkat çekici. Buna göre operasyon öncesi planların toplantıların Zaman Gazetesinde yapıldı. Kimlerin gözaltına alınıp alınmayacağı Zaman Gazetesinde yapılan toplantılar da belirlendi. Bu toplantılara dönemin Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı,  Samanyolu TV’nin Yayın Yönetmeni Hidayet Karaca’da katıldı.

Yine iddianamede yer alan bilgilere göre dava aşımında bazı FETÖ'cü avukatlar da sanıklar iletişime geçirildi ve cemaate para vererek tahliye edildi. Bu sanıklar arasında dava sanıklarından iş adamı Serdal Adalı’nın da bulunduğu öne sürüldü.

Kumpas soruşturmasında 15’i tutuklu 19’u adli kontrol şartıyla serbest, 7’si firari 108 kişi şüpheli olarak gösterildi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ında aralarında bulunduğu 176 Müşteki yer alıyor. Şike yapıldığı ve teşvik primi verildiği iddiasıyla 93 sanık yargılandı. Daha sonra FETÖ'cü polis savcı ve hakimlerin kumpas kurduğu anlaşıldı. Sanıklar yeniden yargılama ile beraat etti.

Şikayetler üzerine kumpas kuran polis, hakim savcı ve gazeteciler hakkında soruşturma başlatıldı.

Bir Numaralı Şüpheli FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen 

İddianamede, bir numaralı şüpheli FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yanı sıra eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, eski emniyet müdürü Mutlu Ekizoğlu, kapatılan Zaman gazetesinin Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, kapatılan Samanyolu Yayın Grubu'nun Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu, avukatlar Halil İbrahim Koca ve Orhan Erdemli, kapatılan Taraf gazetesinin yazarı Mehmet Baransu, iş adamı İhsan Kalkavan, eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, Orhan Erdemli ile Prof. Dr. Suat Yıldırım, kapatılan Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Tekalan, kapatılan Zaman gazetesinin Haber Müdürü Muhammed Fatih Uğur'un da aralarında bulunduğu 15'i tutuklu 108 kişi "şüpheli" olarak yer aldı.
 
İddianamede, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, eski Beşiktaş yöneticisi Serdar Adalı ve teknik direktör Yılmaz Vural ile birlikte 76 kişinin "müşteki" sıfatıyla bulunuyor.

Suçlamalar

Şüphelilerin "örgüt kurmak veya yönetmek", "silahlı terör örgüt üyeliği", "özel hayatın gizliliği", "usulsüz kayıt altına alma", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "resmi belgede sahtecilik", "iftira" suçlarından cezalandırılması isteniyor.
 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.