Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan bugünün gündemi terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

Düzce'de kızı ve torunlarıyla judo kursuna katılan 65 yaşındaki Fadim Dudu Aytekin, enerjisi ve azmiyle gençlere örnek oluyor.

DÜZCE - Ömer Ürer

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce annelere yönelik açılan judo kursuna kızı ve iki torunuyla katılan Fadim Dudu Aytekin, düzenli olarak antrenmanlara gelerek hünerlerini sergiliyor.

Aytekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, judo kursu sayesinde hem spor yaptığını, hem de savunma teknikleri öğrendiğini söyledi.

Kurstaki 20 kişi arasında yaşı en ilerlemiş kişinin kendisi olduğunu anlatan Aytekin, yaklaşık 5 aydır eğitimlere devam ettiğini, sağlığı açısından da judonun yararını gördüğünü anlattı.

Fadim Aytekin, kızı ve torunlarının teşvikiyle spora yöneldiğini dile getirerek, şunları ifade etti:

"Judoya başladığımdan bu yana ayaklarımdaki ağırlar gitti. Elimden geldiğince antrenörümün bana dediklerini yapmaya çalışıyorum. Spor bana çok iyi geldi. Yaşım itibarıyla çok fazla hareket edemesem de elimden geldiğince çaba sarf ediyorum. Temel judo hareketlerinin yanı sıra günlük hayatta bana yarar sağlayacak. Düşerken nasıl hareket edeceğimiz, kapkaç olayı başımıza geldiğinde ne yapmamız gerektiği ve çantamızı nasıl koruyacağımız gibi çok sayıda şey öğrendim." 

Daha önce  hiç sporla uğraşmadığını aktaran Aytekin, sporun insan bedeni için ne kadar önemli olduğunu anladığını ifade etti. 

"Süper anneanne"

Judo antrenörü Nermin Alayıldız da "Fadim teyzenin" azminin örnek alınması gerektiğini belirtti.

Annelere yönelik judo kursu fikrinin 7-12 yaş grubu öğrencilere antrenman yaptırırken onları izlemeye gelen ebeveynlerin bu işe ne kadar hevesli olduklarını fark etmeleriyle doğduğunu vurgulayan Alayıldız, şunları söyledi:

"Yaklaşık 9 aydır o annelerle antrenman yapıyoruz ve artık kuşak alacak seviyeye geldiler. İki torunu ve kızı judo antrenmanına gelen Fadim teyze ise 5 aydır bizimle. Yaşına uygun antrenmanlar yapıp bizim tempomuza ayak uydurmaya çalışıyor. Kurstaki herkes tarafından çok seviliyor ve 'Süper anneanne' diye adlandırılıyor. Onunla çalışmak bize büyük keyif veriyor." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Louise Auden 6 yıl önce

Günün orada olduguna dair iltifat, ben Louise Auden, Amerika Birlesik Devletleri Minnesota'dan gelen tek bir anneyim. SUSAN JAMES LOAN FIRML COMPANY'ina, 18 Ocak 2018'de hastane faturalarini ödemek ve vergilerimi ödemek için bana bir kredi vermek için +1 (386) 259-8202 numarali telefonu teminden çok memnun ve minnettarim. Evimi kaybetmemi sagladilar. Bu mesaj yanlis ellere düsmemeniz için gerçek bir kredi isteyen size yardimci olabilir. Üzerinden iletisim kurun E_mail: susanjamesloanfirml07@gmail.com or susanjamesloanfirml07@outlook.com or via Website:https://susanjamesloanfirm.wixsite.com/loan-officer