Öne Çıkanlar AİLE Melatonin hormonu Covid19 Medikal Aile Terapisi nedir Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Aboubakar Aleksey Navalnıy bahçeli gündem özeti kasımpaşa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Alparslan Türkeş

Süper Lig Yayın İhalesini Digiturk Kazandı

Futbolda 2017-2018'den itibaren 5 sezonluk Süper Lig ve TFF 1. Lig müsabakaları yayın hakları ihalesini Digiturk, yıllık 500 milyon dolar karşılığında aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından, 2017-2018, 2018-2019, 2019-2020, 2020-2021 ve 2021-2022 futbol sezonları TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Müsabakaları Yayın Haklarının devri için düzenlenen ihale, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapıldı.

İhaleye, Yayın İhalesi Komisyonunda yer alan TFF Başkan Yıldırım Demirören, Başkanvekilleri Servet Yardımcı ve Hüsnü Güreli, Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, TFF Genel Sekreter Kadir Kardaş, Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, Çaykur Rizespor Başkanı Metin Kalkavan, Kulüpler Birliği Genel Sekreteri Mesut Altan, Komisyon sekreteryasından sorumlu Mustafa Eröğüt ile şartname alan şirket yetkilileri ile Beşiktaş 6. Noteri Vekili Celal Işık katıldı. Salonda TFF Yönetim Kurulu üyeleri ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, kulüp temsilcileri, çok sayıda basın mensubu bulundu.

İhale öncesinde, teklifler kapalı zarf içerisinde Yayın İhalesi Komisyonu'na ve hazır bulunan notere teslim edildi. İhaleye Digiturk ve Turkcell Superonline teklif verdi. İhaleyi D Paketine yıllık 590 milyon USD bedel teklif veren Digiturk kazandı.

İhale sonrasında konuşan ve tüm katılımcılara teşekkür eden TFF Başkanı Yıldırım Demirören "Hepimizin ortak menfati Türk futbolunun bir yerlere gelmesi. 5 firma çok ciddi ilgilendi ancak sadece 2 firma girdi. Bugün bildiğim kadarıyla kulüplerin eline geçen para 367 milyon dolar, 2017 itibarıyla 500 milyon dolar +KDV olacak. Bu parayı çok iyi harcamaları gerekiyor. Ekonomik olarak dünyada 6'ıncıyız ama futbol olarak yokuz. Bugün tarihi bir gündü, bunu çok iyi değerlendirmek lazım" dedi.

Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ da "İhaleyi kazanan Digitürk ailesini kutluyorum. Hüsnü Güreli Bey'e çok teşekkür ediyorum. Kulüpler Birliği ile TFF arasında çok ciddi ilişkiler var. 600 milyon dolarlık bir hedefimiz vardı, aşağı yukarı buna ulaştık. Futbolun marka değerini arttırmak için elimizden geleni yapacağız. Kulüpler açısından yüzde 50'ye yakın yayın geliri artışı oldu. Bu artış Türk futbolu için çok önemli, bu geliri çok iyi yönlendirmek gerekiyor" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.