Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener yunanistan esnaf

Terim, “Beraber Oynama Kültürümüzü Artırmamız Lazım”

Galatasaray'da Bucaspor karşılaşması sonrası Teknik Direktör ve bazı oyuncular yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim: “Beraber oynama kültürümüzü artırmamız lazım”

Fatih Terim, mücadelenin yanı sıra kamp ve transfer sürecini de değerlendirdi.

Fatih Terim’in açıklamaları şu şekildeydi
“Elbette eksiklerimiz var.  Oyun arzusundan ve mücadele isteğimizden son derece mutluyum. Beraber oynama kültürümüzü artırdığımızda artı bireysel performansları yükseğe ektiğimizde çok daha iyi işler olacaktır. Skor olarak, zaman zaman oyun olarak iyi gidiyoruz. Kura çekiminde bakalım hayırlısı ne olacak. Dediğim gibi lig çok daha çetin geçecek. Daha çok çalışmamız lazım. Beraber oynama kültürümüzü biraz daha artırmamız lazım.”
‘Çok güzel bir kamp geçirdik’
“Fiziksel olarak da mental olarak da takım olarak da kampı ayırmak lazım. Fiziksel olarak her geçen gün daha iyi olacağımız kesin. Çok güzel bir kamp geçirdik. Sakatlıktan uzak, gayet neşeli bize faydalı bir 10 gün oldu. İlk yarının yorgunluğu var Galatasaray’da. Haziran’da erken başlamış uzun bir sezon…. Bazı oyuncular da kendi liglerinden gelip devam etmişler. Her geçen gün bu açığımızı kapatacağız. Kafamızdaki planlar içerisinde rakip sahada oynama isteğimiz devam ediyor.”
‘Almış olmak için oyuncu almayacağız’
“Transfer konusunda açıkçası almak istediklerimizi ekonomik olarak da rasyonel bir şekilde yapıyorsanız manası var demektir. Almış olmak için almayı düşünmüyorum. Yönetim de biz de uğraşıyoruz. Olursa alacağız. Devre arası kimse normal transferler beklemez. Kimse iyi adamlarını vermez. 1-2 tane belki size uygun bulabilirsiniz. Kolay değildir. Ben de transferleri duyuyorum, bilmediklerimi de duyuyorum. Galatasaraylılar da yanlış yönlendirip kendileri sonradan olmadığını duyduklarında hayal kırıklığı yaşamalarını istemiyorum. Ama seçim sonrasına daha var. Bazı şeyler yapabileceğimizi düşünüyorum. Mevcut oyuncuların performansını, bireysel olarak yukarı çekmek niyetindeyiz, mecburiyetindeyiz. Lig çok çetin geçecek.”
‘Çetin bir maç olacak’
“Kayseri hakikatten iyi bir kadroya sahip, iyi gidiyor. Yeni transferlerle de güçlendi. Taraftarıyla da güzel yerlerde. Zor bir takım. Onlar da son 8 içinde kupada. Soğuk bir havada çetin bir maç olacak. Önemli maçlarımızdan bir tanesi.” 
‘Fernando gayet iyi gidiyor’
“Lato’nun iyi niyetinden ve yaklaşımından memnunum. Antrenman ve maçlardaki performansı gayet profesyonelce. Bugün yoruluncaya kadarda gayet iyi oynadı. Fernando sahamızın kadrine uğradı. Bizi üzdü biraz. Çok önemli bir oyuncun bizim için. Umulanın daha yakınında. Daha erken döneceğini düşünüyorum. Onu İstanbul’a erken yollamıştım. Antrenmandan görüntü attılar gayet iyi gidiyor. Fernando da bir an evvel gelmek isteyen bir oyuncu. O yüzden daha kısa bir mesafeye alacağız gibi gözüküyor.”.

Yasin: Kupayı kaldırmak istiyoruz 

Bucaspor karşısında 1 gol, 1 asistle oynayan Yasin Öztekin karşılaşma sonrası yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Yasin hem mücadeleyi hem kamp dönemini hem de sezon hedeflerini şu şekilde değerlendirdi:


“Kamp döneminden sonra ilk maçımızdı. İyi hazırlandık, kazanmak istiyorduk. İlk yarıda ve ikinci yarıda çok pozisyona girdik. Daha fazla da atabilirdik. Daha iyi olmamız lazım bitirici noktada. Son 8’e kaldık. Kupayı kaldırmak istiyoruz. Artık önümüzdeki lig maçına bakıyoruz. Orada iyi hazırlanıp 3 puanı almak istiyoruz.”

‘Felsefemiz değişti’

“Öncelikle şampiyon olmak istiyorsak daha çok çalışmalıyız. Herkes bunun farkında. Yeni hocamızla beraber oyun felsefemiz de değişti. Daha çok basıp daha çok önde oynamak istiyoruz. İyi bir galibiyet aldık. Önümüzdeki maçlarda da iyi mücadele edip puanları toplamak istiyoruz.” dedi.

Latovlevici: “En iyisini yapmak istiyorum” 

Bucaspor karşısında etkili bir oyun ortaya koyan Iasmin Latovlevici ise Kazanma alışkanlığımız adına çok önemli bir galibiyetti. Antalya’da hocamızla beraber iyi bir kamp dönemi geçirdik. Onun direktiflerini uygulamak açısından önemli bir maçtı. Sevindirici noktalardan biri de sakatlık olmamasıydı. Güzel de goller attığımızı düşünüyorum.”

“Sol bek konusu hocamıza sorabileceğiniz bir konu. Beni çok etkilediğini söyleyemem. Tabii ki Galatasaray gibi büyük bir camiada kaliteli oyuncuların olması normal. Pek kötü şansa inanmam ama son aylarda kötü bir şans vardı üstümde. İki ameliyat geçirdim. Ama şu anda sağlıklıyım ve elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum.”
Mariano: "Daha da iyi işler yapacağız"

Sakatlık sürecinin sona ermesiyle ilgili olarak "Mutluyum" ifadesini kullanan Brezilyalı oyuncu şöyle devam etti:

"Sahalara döndüm ve tekrar oynamaya başladım. Sakatlık sürecinde dışarda kalmak çok zor. Tanrı’ya şükürler olsun ki iyi döndüğümü düşünüyorum. Takım olarak da iyi oynadık. Kazanmamız gerekiyordu. Hedeflerimizden biri de tabii ki kupayı kazanmak, oynadığımız tüm kulvarları kazanmak istiyoruz."

"İleride kaliteli ve ayağına hakim arkadaşlarımız var. Bu benim de işime geliyor. Atak yapmayı seven bir bekim. Defansı da beraber yaptığımız sürece daha da iyi işler yapacağımızı düşünüyorum."
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.