Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

TMOK 2015 Türkiye Fair Play Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) 2015 Türkiye Fair Play Ödülleri, 5 Mayıs Perşembe akşamı sahiplerini buldu. Fair Play Ödülleri, Olimpiyatevi’nde düzenlenen törenle dağıtıldı.

Uluslararası Fair Play Komitesi (CIFP) Başkanı Dr. Jeno Kamuti, eski Gençlik ve Spor Bakanı Fikret Ünlü, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, EFPM Başkan Yardımcısı Erdoğan Arıpınar, İBB Spor AŞ. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, eski dünya ve Olimpiyat şampiyonu güreşçi Ahmet Ayık ve Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Serhat Belli’nin katıldığı ödül töreninde TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, Başkan Vekili Türker Arslan, Başkan Yardımcıları Hasan Arat ve Nihat Usta ile yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Tören TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Murat Özbay, CIFP Başkanı Dr. Jeno Kamuti, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener tarafından yapılan açılış konuşmaları ile başladı. TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener konuşmasında,"Fair play öncelikle iyi ve dürüst insan olmaktır. Spordaki uygulamalarında da iyi ve dürüst olmanın yanında oyunu kuralına göre oynamak. Sporda şiddeti çokça tartışıyoruz. Siz değerli ödül sahiplerimizin ülkemizdeki gençlere örnek olmasını diliyoruz. Bu amaçla TMOK, fair play konusunda birçok faaliyeti yerine getiriyor. Fair Play Üniversiteler kervanımız Türkiye’de birçok üniversiteyi dolaşıyor ve gerek öğrenciler, gerekse de akademisyenler ile karşılıklı paylaşımlarda bulunuyorlar. TMOK Olimpik Eğitim ve Spor Kültürü projemiz kapsamında Türkiye’deki ilkokul öğrencilerine spor kültürü ve olimpik eğitim konusunda bilgi veriyoruz. Bu yıl 1 buçuk milyon öğrenciye ulaşmış olacağız. Tüm bunlar iyi insan, iyi sporcu yetiştirmeye yönelik tohumları atma projelerimiz. İnanıyoruz ki bunların karşılığını alacağız. Fair Play komisyonumuzun çalışmaları çok başarılı bir şekilde devam ediyor. Bütün komisyon üyelerimize teşekkürlerimi iletiyorum. Tüm ödül alanları gönülden kutluyorum" dedi.

Törende çocuklardan oluşan jimjime dans grubu bir gösteri yaptı. Ayrıca, tören sonunda, Fair Play Üniversiteler Kervanı’na destek veren kuruluşlar Hacı Bekir, Spor AŞ., Kiğılı, Basın İlan Kurumu, Asil Çelik ve Malatya Pazarı’na teşekkür plaketleri sunulurken, tören sonunda Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar, TMOK Başkanı Erdener’e bir teşekkür plaketi takdim etti Ardından Fair Play ödülleri sahiplerine dağıtıldı.

2015 Türkiye Fair Play Ödülleri 

Sportif Fair Play

Davranış Dalı

Büyük Ödül : Bursaspor U-11 Futbol Takımı

Şeref Diploması Ödülü: Necip UYSAL (Futbolcu – Beşiktaş), Doğukan Sonuzun (Yelken Sporcusu - Adana Yelken Kulübü)

Kutlama Mektubu Ödülü: Nihan Güneyligil (Voleybolcu – Galatasaray), Sinan Güler (Milli Basketbolcu – Galatasaray), Yalçın Çetin (Trt Spor Spikeri – Ankara) 

 

Kariyer Dalı

Büyük Ödül : Şenes Erzik (TFF Onursal Başkanı, UEFA Onursal Üyesi ve FIFA İcra Kurulu Üyesi)

Şeref Diploması Ödülü: Beytullah Eroğlu (Engelli Milli Yüzücü), Mahmut Yavuz (Yüzbaşı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı – SAT Komandosu)

Kutlama Mektubu Ödülü: Dr. Ayten Berkalp (Anestezi Uzmanı / Reanimasyon dalı – Komple Sporcu – Yönetici – Kadın Mücahit – Fenerbahçe Kız Basketbol Takımı Kurucusu), Esin KIRATLI (Tenis Hakemi), D. Özlem AKDURAK (Çeşme Yelken Gençlik Ve Spor Kulübü Başkanı)

 

Tanıtım Dalı

Büyük Ödül : Türkiye Atletizm Federasyonu

Şeref Diploması Ödülü: Fikret Kadıoğlu (Beden Eğitimi Öğretmeni – Arhavi)

Kutlama Mektubu Ödülü: Ekrem Ercan (Büyükçekmece Ahmediye Cami İmamı) ve Erdinç Kartal (Büyükçekmece Ahmediye Muhtarı), Yrd. Doç. Dr. Cenk TEMEL (Malatya İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi) ve Pervin AVŞAR (Beden Eğitimi Öğretmeni – Ankara)

 

Toplumsal Fair Play

Büyük Ödül : Gaziantep Üniversitesi, Toplumsal Duyarlılık Projesi

 

CIFP ve EFPM Ödülleri

CIFP

2015 Fair Play Tanıtım Dalı Şeref Diploması Ödülü

  • TMOK Üniversiteler Fair Play Kervanı

2015 Fair Play Kariyer Dalı Şeref Diploması Ödülü

  • Şenes Erzik

2015 Fair Play Küçükler Ödülü

  • Bursaspor Kulübü U-11 Takımı

2014 Fair Play Kariyer Dalı Şeref Diploması Ödülü

  • Abdullah Kiğılı

 

EFPM

2015 Fair Play Meşalesi Ödülü (Flame)

  • Bursaspor Kulübü U-11 Takımı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.