Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Kovid19 Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Türk Boksör Avni Yıldırım İlk Defa Anthony Dirrell ile WBC Dünya Şampiyonluk Maçına Çıkıyor

Bu hafta sonu Cumhuriyet tarihinde bir ilk yaşanacak ve Türk boksör Avni Yıldırım Amerika’da Anthony Dirrell’e karşı ilk defa WBC Süper Orta Sıklet Dünya Şampiyonluk maçına çıkacak. Bu heyecanlı çekişme Pazar sabahı 07:00’de canlı yayınla sadece DMAX kanalında olacak.  


Bu büyük karşılaşma boks tarihinde ilk defa Türk bir boksörün unvan maçına çıkması nedeniyle büyük önem taşıyor. Avni Yıldırım (21-1-0, 13 KO) ilk kez Türkiye adına 4 büyük federasyonda asli şampiyonluk maçına çıkarak Cumhuriyet tarihinde bir ilki başarıyor.  Avni, 34 yaşındaki eski Amerikalı şampiyon Anthony Dirrell’e (32-1-1, 24 KO) karşı mücadele verecek.
Ringin hakemliğini 80’den fazla dünya şampiyonluk maçında görev alan Amerikalı hakem Mark Nelson yapacak. Puan hakemi olarak ise Tim Cheatham (ABD), Mike Fitzgerald (ABD) ve Jurgen Langos (Almanya) görev alacak. 


Türkiye takvimi ile 24 Şubat Pazar günü ABD’nin Minneapolis şehrinde sabah saat 07:00’de başlayacak. Avni Yıldırım- Anthony Dirrell unvan maçı DMAX ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Avni Yıldırım Kimdir?

27 yaşındaki Sivaslı Avni Yıldırım boksa 2005 yılında başladı. 2014’te profesyonel oldu. Şubat 2015’te Beroshvili ile Antalya’da çıktığı üçüncü maçında Dünya Boks Federasyonu’nun (WBC) Gençlik Kıtalararası Kemeri olan ilk kemerini aldı. Ağustos 2015’te Miami’de çıktığı 6. maçında Glen Johnson’ı yenerek Dünya Boks Federasyonu’nun (WBC) Gümüş Büyükler Kıtalararası kemerini kazandı. 2016 mayıs ayına kadar hafif ağır sıklette mücadele etti. Zoltan Sera maçı ile birlikte süper orta sıklete geçiş yaptı.
Avni, 2016’da Almanya’nın Münih kentinde Kanadalı Schiller Hyppolite’i 3. Rauntta nakavt ederek hem yenilgisizliğini sürdürdür hem de WBC Süper Orta Sıklet Gümüş Kemerini kazandı. Schiller Hyppolite bu maça çıkmadan önce 23 maçta sadece 1 kez kaybetmişti. Avni daha sonra bu kemerini  Milano’da Belaruslu Aliaksandr Sushchyts’a karşı korudu. 
Yıldırım, 13 Mayıs 2017 tarihinde Meksikalı Marco Antonio Periban’la karşılaştı. Boksörümüz ilk rauntlarda zorlansa da 6. raunttan itibaren büyük bir üstünlük kurdu. Periban’ı 11. rauntta nakavtın eşiğine kadar getirdi. 12 raunt sonunda da mücadeleyi puanla kazanarak WBC Süper Orta Sıklet Uluslararası Şampiyonluk kemerini bir kez daha korudu. 
Daha sonra Chris Eubank Jr ile yaptığı Muhammed Ali Kupası çeyrek final maçını kaybetse de sonrasında çıktığı 5 maçın 5’ini de kazandı. Dereck Edwards, Ryan Ford ve Lolenga Mock gibi isimleri mağlup etti. 
Bugüne kadar çıktığı maçlarda 13’ü nakavtla olmak üzere 21 galibiyeti bulunan Sivaslı boksörümüz sadece 1 kez kaybetti. Türkiye, Meksika, ABD, Almanya, İtalya ve Dominik’te maçlara çıktı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.