Türk Telekom Play Off’a Galibiyetle Girdi: 96-83

Türk Telekom, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 30. haftasında Banvit'i 13 sayı farkla 96-83 mağlup ederek, Play Off öncesi normal sezonu 16 galibiyetle 7. sırada tamamladı.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’ne çıktığı ilk sezonda başarılı bir grafik çizen Türk Telekom, 30. Hafta mücadelesinde Banvit’e konuk oldu. Maça Yunus Emre Sonsırma, Kenny Gabriel, TJ Campbell, Slyven Landesberg ve Vladimir Stimac beşiyle çıkan Türk Telekom, Lamdesberg'un 7 dakikalık sürede 14 sayılık performansıyla son 2 dakikaya 20-15 önde girerek Banvit'e mola aldırdı. TJ Campbell'in zor pozisyonda çembere gönderdiği son saniye üçlüğü ilk çeyrek skorunu belirledi: 18-31

İkinci çeyrekte üst üste üçlüklerle farkı azaltan Banvit'e Kenny Gabriel'in üçlüğü ile karşılık veren başkent ekibi, oyunu rakibine bırakmadı. Boyalı bölgeyi iyi savunan Türk Telekom, rakibini dış atışlara yöneltti. İlk devreye 54-48 Türk Telekom üstünlüğü ile gidildi.

Landesberg 43 sayıyla yıldızlaştı

Üçüncü çeyrekte iki takım da hücumda etkili oynadı. Atış isabetinin çok yüksek olduğu periyotta, 5 dakikaya 64-61 önde giren Türk Telekom'a Shelton ile yanıt veren Banvit eşitliği sağladı. Alex Perez’in üçlüğü ile 1,16 kala öne geçen Banvit’e Kenny Gabriel'in uzak mesafeden gönderdiği üçlük ile karşılık veren başkent ekibi, final periyoduna 74-72 üstün girdi.

Son çeyreğe Landesberg’in serbest atıştan kaydettiği sayılarla başlayan Türk Telekom, Campbell’in üçlüğünün ardından maçın kontrolünü eline aldı. Rakibine bir süre sayı şansı tanımayan Türk Telekom, Landesberg’in sayılarıyla yıldızlaştığı maçta son 4,36’ya 88-79 önde girdi. Bu sürenin ardından Kaya Peker ve Landesberg’in sayıları maç skorunu 96-83 Türk Telekom lehine belirledi. Sylven Landesberg’in 43 sayıyla oynadığı maçta Kenny Gabriel 19 sayı ile skora katkı sağladı. Bu sonuçla Türk Telekom, Basketbol Süper Ligi’nin normal sezonunu 16 galibiyetle 7. sırada tamamladı ve Play Off’ta Fenerbahçe’nin rakibi oldu.

Anahtar Kelimeler:
Türk Telekom
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.