U23 Milli Takımı 45 Atletle Polonya’da

Türkiye, Polonya’nın Bydgoszcz kentindeki Avrupa U23 Atletizm Şampiyonası’nda 45 isimle 29 dalda madalya arayacak.
 
Polonya’nın Bydgoszcz kentinde yapılan Avrupa U23 Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye, 45 atletle mücadele verecek. Erkeklerde 25, kadınlarda 20 atletin ay-yıldızlı formayla yarışacağı şampiyona 13-16 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek.
 





Geçen yaz Dünya Gençler Şampiyonası’nın yapıldığı Bydgoszcz’daki Zawisza Stadı’nda, dört gün sürecek olan organizasyonda, Milli Takım’da Yasemin Can, Eda Tuğsuz, Salih Korkmaz, Batuhan Altıntaş, Osman Can Özdeveci, Emel Dereli gibi madalya favorisi isimler yer alıyor.
 




1997 yılında başlayan Avrupa 23 Yaş Altı Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye daha önce yapılan 11 şampiyonanın tamamında yer aldı. Geride kalan organizasyonlarda 11 altın, 5 gümüş, 3 de bronz madalya elde eden Milliler, son şampiyona olan 2015 Tallinn’de üç altın kazanmıştı.
 
Milli Takım, daha önce bu şampiyonada en fazla 30 atletle yarışabilmişti. Bu şampiyonada sayıyı 45’e yükselten Ay-yıldızlılar, katılım rekorunu da kırdı.
 
Yarışmalar Avrupa Atletizm Federasyonu’nun web sitesi european-athletics.org’dan canlı olarak izlenebilecek.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.