Öne Çıkanlar Arap Çin Büyükelçiliği Çin Ticari Uçak Şirketi Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çin Eximbanktan 300 Milyon Dolar Kredi Sağladı Çin Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan galataport uyuşturucu seçim BM Turizm EKütüphanesi

UEFA Avrupa Lig'i Temsilcilerimizin Rakipleri Yarın Belli Oluyor

Şampiyonlar Ligi ve  Avrupa Ligi’ndeki grup maçları sonunda kura çekimi yarın yapılacak. Şanssız bir şekilde Devler Ligi'nden elenen Beşiktaş ile UEFA Avrupa Ligi gruplarından liderlikle çıkan Fenerbahçe ve Osmanlıspor'un yer alacağı kura çekimi eşleşmeleri için saatler kaldı.

UEFA Avrupa Ligi kura çekimi eşleşmeleri, bir sonraki turda mücadele edecek takımlarımızın taraftarları ve Türk futbol severler tarafından merakla bekleniyor. Devler Ligi'nde grubunu 3. sırada bitiren Beşiktaş ile, Avrupa Ligi gruplarında lider olarak üst tura yükselen Fenerbahçe ile Osmanlıspor son 32 turunda boy gösterecek.

Şampiyonlar Ligi’nde B Grubu son maçında 2. tur için çıktığı maçta Dinamo Kiev’e 6-0’lık skorla kaybeden Beşiktaş, 6. maçın sonunda sıralamayı 7 puanla üçüncü sırada tamamladı. Fenerbahçe ise Feyeenord deplasmanında aldığı 1-0'lık galibiyetle grubu birinci sırada bitirdi ve seribaşı oldu. Osmanlıspor da evinde 2-0'lık galibiyet alarak grubu birinci sırada bitirdi. Osmanlıspor da seribaşı olacak.

Bu turda UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarında ilk iki sırayı alan 24 takım ile, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplarını 3. sırada tamamlayan 8 takım mücadele ediyor. Toplam 32 takımın ter dökeceği turda, takımlar seribaşı olan ve olmayanlar şeklinde iki gruba ayrılıyor.

İlk torbada seribaşı olan 16 takım, ikinci torbada seribaşı olmayan 16 takım bulunuyor. İlk torbaya, Şampiyonlar Ligi'ndeki başarılarına göre Devler Ligi'nden gelen 4 takım ile UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarında lider olan 12 takım giriyor.

İkinci torbada ise Şampiyonlar Ligi'nde geriye kalan 4 takım ile, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarını ikinci sırada tamamlayan diğer 12 takım yer alıyor.
Temsilcilerimiz, UEFA kuralları gereği son 32 turunda birbirleriyle eşleşmeyecek. Ancak takımlarımız tur atlar ve son 16'ye kalırsa kura sonucu birbirlerine rakip olabilecek.

Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde gerçekleştirilecek kura çekimi TSİ 14.00'te başlayacak.

Şampiyonlar Ligi son 16 turu kura çekiminin ardından TSİ 15.00'te de UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 turunda mücadele edecek Beşiktaş, Fenerbahçe ve Osmanlıspor'un rakipleri belli olacak.
 
UEFA Kura Çekimi Ne Zaman Saat Kaçta Yayınlanacak?

UEFA Avrupa Ligi'nde ülkemizi temsil edecek olan Fenerbahçe, Beşiktaş ve Osmanlıspor'un rakipleri 12 Aralık Pazartesi saat 15:00'da TRT Spor ekranlarında çekilecek kura ile belli olacak. Son 32 turundaki ilk maç, 16 Şubat'ta, rövanş ise 23 Şubat'ta oynanacak. UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 turu kura çekiminde, 12 grup lideri ve Şampiyonlar Ligi'nden gelen 8 takımdan en iyi 4 dereceyi elde eden ekipler seribaşı olacak.
Grup ikincileri ve Şampiyonlar Ligi'nden gelen diğer 4 takım ise ikinci torbada yer alacak.
 
1.Torba
 

BEŞİKTAŞ
Lyon
Kopenhag
Tottenham
FENERBAHÇE
APOEL
Saint-Etienne
Zenit
Roma
Genk
Ajax
Shakhtar Donetsk
Schalke
Fiorentina
Sparta Prag
OSMANLISPOR
 
2.Torba
 
Ludogorets
Mönchengladbach
Rostov
Legia Varşova
Manchester United
Olympiakos
Anderlecht
AZ Alkmaar
Astra Giurgiu
Athletic Bilbao
Gent
Krasnodar
PAOK
Villarreal
Hapoel Beer-Sheva
Celta Vigo
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.