Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi soner çetin recep tayyip erdoğan binali yıldırım

UEFA Avrupa Ligi'nde Finalin Adı Sevilla-Liverpool

UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçları sonucu finalin adı belli oldu. İlk maçta Liverpool rakibi İspanya temsilcisi Villerreal'ı 1-0 'ın rövanşında 3-0 geçerek finale adını yazdırdı. Diğen yarı final karşılaşmasında Sevilla 2-2 nin rövanşında Shakhtar Donetsk'i 3-1  mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Avrupa futbolunda 2 numaralı kupa olarak adlandırılan UEFA Kupası'nı müzesine 3 defa götüren Liverpool ile İspanya'nın Villerreal takımı arasında oynanan karşılaşmada Liverpool, 7. dakikada Bruno Soriano'nun kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı. İkinci yarıda 63. dakikada Sturridge'in ve 81 dakikada Lallana'nın attığı gollerle rakibini 3-0 yendi. Bu sonuçla Liverpool adını finale yazdırdı.

Yarı Finalin dier ayağında son iki sezonun UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla ile 2009 yılında kupanın sahibi Shakhtar Donetsk arasında 2-2 rövanşında gülen taraf evsahibi Sevilla oldu. Sevilla rakibini 9-47 dakikalarda Garnerio ve 59 dakikada Mariano Ferreira attığı gollerle 3-1 yendi. Shakhtar'ın tek golü ise 44. dakikada Eduardo kaydetti. Bu sonuçla Sevilla adını Finale yazdırarak Finalde Liverpool'un rakibi oldu.

Liverpool ile Sevilla arasındaki final maçı,  18 Mayıs Çarşamba İsviçre'nin Basel kentinde oynanacak. Avrupa'nın 2 numaralı Kupası sahibini bulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.